Jeg sogner til et legesenter som har noen trafikale utfordringer. Ellers som de sier hver bidige gang jeg ringer: «Det er for tiden stor trafikk».

Stor trafikk på telefonlinja der altså.

Sist jeg ringte var det også stor trafikk. Da hadde jeg rett nok prøvd en av deres alternative kjøreruter med elektronisk timebestilling, hvilket resulterte i at jeg fikk time om 2 uker. Siden jeg faktisk var nokså syk, det var i grunn derfor jeg ringte legen, ble det litt lenge å vente. Så da måtte jeg altså begi meg inn på den trafikale omveien - å ringe.

Mulig jeg traff et slags fordmiddagsrush for jeg fikk beskjed om at antatt ventetid var 11 minutter. Det er jo nesten den tiden jeg bruker når jeg havner bak en traktor over Sætersmyra på vei til jobb om morgenen, noe som skjer faktisk relativt ofte. Det går stort sett ganske greit egentlig, men når jeg treffer dem på vei hjem blir det litt mer stress, for barnehagen har ikke lagt opp åpningstida si etter traktorene på veien mellom Verdal og Levanger, for å si det sånn.

En gang som jeg husker veldig godt forresten, var da jeg fullstendig overraskende kom rett igjennom da jeg ringte legekonoret. Da ble jeg så forfjamset at jeg la på! Jeg bruker å ha mer enn god nok tid på forberede ærendet mitt, men her var ikke åpningsreplikken min engang påbegynt. Jeg tror det må ha vært en glipp, eller et trafikalt smutthull - for å holde meg til terminologien fra legesenteret, for da jeg hadde forberedt talen min og ringte noen minutter etterpå var det igjen stor trafikk og en god traktortur å vente.

Kanskje Statens vegvesen kunne kommet på kjørebanen? Firefelts motorvei eller midtdeler? Et forslag bare.