Denne uka dukket et brev opp i redaksjonen. Der ble det anbefalt journalistene i Innherred å ta seg et kurs i lokal geografi. Det utslagsgivende var nok at avisa hadde plassert Dagali i Leirådalen til tross for at det vitterlig ligger midt i Stiklestad-kretsen. I løpet av mine 14 år i avisa har nok også jeg satt flere geografiske blundere på trykk. Og jeg vet hvor mye det irriterer. «Hjemme» i Malvik måtte det flere runder med lokalavisa, og et par leserinnlegg til, for å få såvel avisa som kommunen, friluftsfolk og naboer (!) til å skjønne at det ikke er noe som heter Malvikodden.

Tynesodden heter den, og området ved heter Haugmarka. Fortsatt gjenstår det å belære andre medier, men jeg innser at det er vanskelig siden det er satt opp en barnehage ikke langt unna med navnet Malvikodden barnehage.

Tynesodden ligger for øvrig cirka 500 meter i luftlinje fra Torp, ytterligere 700-800 meter fra Storsand, mens Midtsand er 500 meter bortenfor der igjen. Til alt hell har vi i Malvik et ridesenter på førstnevnte, en campingplass på det midterste og et supert friluftsområde på sistnevnte, et tidligere militært område.

Dermed er det mulig å opprettholde en viss forståelse av skillelinjene. Verre er det å ikke ha noen konkrete ting å hekte det på. Ligger Foldsjøen i Mostadmarka? Ja, den gjør vel det. Men skisenteret Jervskogen, nei det vil jeg ikke si. Blommen skisenter var for øvrig nevnt i brevet vi fikk. Det ligger vel i Stiklestad, selv om det ikke er langt unna Leirådalen. At Leirådalsvegen starter helt nede ved kirken, er riktignok helt uvesentlig. Som brevskriverne sier: Inndalen og Sul ligger ikke i Jämtland, selv om de ligger langs Jamtlandsvegen.

Men Garpa og Prærien i Verdal, der strides vel de lærde fortsatt...