Og nå har vi hatt høstferie. Miniferie. Rakk litt av hvert.

På Åre-turen den første helga var åtteåringen i lett ekstase hele den halve dagen vi var der, rett og slett bare over det faktum at han var i utlandet! Det store utland! Og der snakket folk svensk! Selv om strengt tatt sju tideler av de vi møtte snakket norsk, men det har jeg latt være å påpeke.

Det var på vei hjem fra denne store utenlandsseilasen at feriens absolutte og uomtvistelige topp-punkt for toåringen ble nådd. Det var da mora nesten meide ned en elgokse på vei hjem over fjellet. Denne skjellsettende opplevelsen har blitt gjentatt mange ganger hver bidige dag siden bråstoppen, med vidt oppsperra øyne og en voldsom innlevelse hver gang. Spør henne om høstferie, hun svarer: Elg.

På tur til dåp i Oslo var hotellovernatting i Oppdal med badekar på rommet en skikkelig høydare. Det var innimellom skumtoppene der at de to yngste feriefarerne våre fornøyd konstaterte at dette var den absolutt beste høstferien de noen gang hadde hatt. Toåringen har vel strengt tatt ikke rukket så mange høstferier ennå, men et badekar i Oppdal skal bli vanskelig å slå har jeg skjønt.

Den utstoppa moskusen (eller den veldig hårete kua, som toåringen meget bestemt mener at det heter) i resepsjonen var en god nummer to.

Den fantastiske frokosbuffeten var de for så vidt greit imponert over, men vanen tro - der starter de to minste hotellgjestene med den fasjonable retten brødskive med hvitost og jordbærsyltetøy. Viktig å ikke ta for mye av når man er på tur!