Fylkesmannen i Nord-Trøndelag opplyser i dag på sine nettsider at de har behandlet en klage på Verdal kommunestyres vedtak som åpner for teaterbygg i Verdal sentrum.

– Resultatet av klagebehandlingen er at Fylkesmannen opphever kommunens vedtak, da planbeskrivelsen er mangelfull og kommunens vedtak heller ikke er tilstrekkelig begrunnet etter plan- og bygningslovens bestemmelser. Av den grunn foreligger det saksbehandlingsfeil, og kommunestyrets vedtak blir dermed å anse som ugyldig. Fylkesmannen opphever derfor vedtaket som Verdal kommunestyre fattet den 15. juni, heter det fra Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

De påpeker at de i sin klagebehandling ikke har tatt stilling til selve planene om nytt kulturbygg, og at saken kun omhandler de konkrete klagene som er reist. I og med at vedtaket er kjent ugyldig og opphevet, betyr det at klagene har ført frem. Kommunen må derfor behandle reguleringsplansaken på nytt.

Verdalingen.no skrev om naboreaksjonene allerede i mars, da Roger Gridseth ble sitert på at:

– Faren sloss i 50 år for å få til en ordning med gårdsplassen, men det ble aldri noen ordning. Nå er vi veldig overrasket over at kommunen ordner raske planløsninger for teateret selv, mens en løsning for vår plass har latt vente på seg.

At Fylkesmannen ga klagerne medhold kommer kanskje ikke som noen overraskelse på politiker-veteranen Kjetil Aarstad (Ap), som før valget sa takk for seg i verdalspolitikken etter en mannsalder. I sitt aller siste plankomitémøte brukte han kraftige ord da han spurte administrasjonen og rådmannen om kommunen kunne gi seg selv dispensasjon fra firemetersregelen i byggesaker - og ikke fikk et godt nok svar.

– Hvis det er som jeg tror med firemetersgrensa, er det dumt at kommunen sender fra seg et sånt makkverk, sa en morsk Aarstad ifølge Innherred.nos referat fra møtet.

ET MAKKVERK: Det var beskrivelsen Arbeiderpartiets avtroppende veteran Kjetil Aarstad ga saksutredningen om teaterhustomta. Det viser seg nå å være en riktig konklusjon. Foto: Andreas Ryen Eidem