Rådmannens innstilling overfor formannskapet i Levanger kommune er å ettergi rentekravet på 67.847 kroner. Klubben ønsket også å få ettergitt 18.000 kroner i restlån, men det anbefaler ikke rådmannen.

Hemmer driften

Å få slippe å betale nesten 70.000 kroner i renter vil likevel være en stor befrielse for motorsportklubben, som frykter at rentekravet vil bli hengende over klubben og hemme driften i overskuelig fremtid.

– Rådmannen ser at klubben med sin aktivitet har relativt lave inntekter, og vurderer at tilbakebetaling av både lån og renter vil være et tungt økonomisk løft, heter det i utredningen.

Ikke presedens

At Innherred Motorsportklubb uten tvil gjør et stort og viktig arbeid som engasjerer barn og ungdom, og gir et godt alternativ til de som kanskje ikke er interessert i å drive tradisjonell idrett, teller også.

– Saken må imidlertid ikke danne presedens for lån gitt til andre idrettslag, presiserer rådmannen, som samtidig påpeker at kommunen må etablere en nedbetalingsavtale for hele restlånet på 157.449 kroner. 18.000 kroner som de søkte om ettergivelse av, var forskjellen mellom lånet de fikk av kommunen og spillemidlene de fikk utbetalt.

Unngikk konkurs

Det var tilbake i 2009 at kommunen ga motorsportklubben et lån på 700.000 kroner til tre prosents rente, som forhåndsutbetaling av spillemidler i forbindelse med at de flyttet sin aktivitet fra Strømsgruva til Torsbustaden. Under byggingen av anlegget i Torsbustaden ble det uenighet mellom en lokal entreprenør og klubben om oppgjøret, en sak som havnet i retten og som motorsportklubben tapte.

Da meldte klubben seg konkurs, men det ble en løsning med kreditorene samtidig som Levanger kommune ga dem et rentefritt lån på 139.449 kroner til å betale kreditorene med. Det lånet står fortsatt ved lag, pluss de 18.000 kronene ekstra som kommunen altså har lagt ut som mellomlegg til spillemidlene.