Det er «Medienettverket - forum for kvinner i ledelse» som deler ut prisen under sin høstkonferanse på Holmen fjordhotell i Asker torsdag om en uke.

Elin Sofie Lorvik fra Sparbu jobbet i Innherreds Folkeblad Verdalingen fra sommeren 2007, og var også innom nettredaksjonen til Adresseavisen før hun ble redaktør og daglig leder i Sunnmøringen fra 1. august 2011. Siden januar 2013 har hun vært digitalredaktør i Trønder-Avisa.

De to andre nominerte til prisen er redaktør Susanne Kaluza (34) i Kvinneguiden og teknisk utviklingssjef Anna Jonzén i Egmont.

Ifølge Mediebedriftene.no har juryen gitt følgende begrunnelse for nominasjonen.

«Elin Sofie Lorvik (31) har vært digital redaktør i Trønder-Avisa siden januar 2013. Lorvik utmerker seg med nyskapende innholdsproduksjon med datastøttet journalistikk og nye fortellermåter. Hun framstår som en innholdsskaper for framtiden. Hun har tidligere vært redaktør og daglig leder i Sunnmøringen. I 2012 ble hun vurdert som en av de ti viktigste unge lederne for framtiden i Midt-Norge, av E24. Under hennes ledelse har Trønder-Avisa hatt økt digital trafikkutvikling og avisen har fått pris for nye fortellermåter.»