Dagen ble markert med kaffe og kake, og mange stakk innom lokalene i Stiklestadalleen for å gratulere den nybakte sjefen.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir spennende, selv om jeg ikke har noen planer om å endre på altfor mye. Jeg skal bygge videre på den tradisjonen som faren min har skapt, men på min måte, sier Karl Martin Einarsen.

Den nye daglige lederen går samtidig inn som en av to eiere av Øra trafikkskole. Han og Kåre Norum vil eie halvparten hver.

– Kåre blir fortsatt en konkurrent på Dulles trafikkskole, men vi tilbyr litt ulike førerkortklasser ut over klasse B. Så vi vil være konkurrenter og samarbeidspartnere på samme tid, forklarer Einarsen.

Snart 16 år

Hans pappa Ole Martin Einarsen etablerte Øra trafikkskole 6. oktober 1999, og Karl Martin var med fra starten av. I trafikkskolens snart 16 år har han vært den som har hatt i mot kundene på kontoret, tatt hånd om fakturering, søknadsskjema, bestilt førerprøver, betalt regninger og gjort den forberedende jobben til regnskapsfirmaet.

At han nå blir daglig leder endrer ikke stort på det.

– Det blir vel egentlig mest en tittel. Men jeg får ta avgjørelsene, mens faren får holde seg til å være trafikklærer, sier Einarsen.

– Heretter gjør jeg akkurat det jeg får beskjed om, smiler pappa Ole Martin, som nå får tittelen faglig leder ved Øra trafikkskole.

Roser ungdommen

Ole Martin Einarsen fremhever at det har vært 16 artige år etter at han etablerte egen trafikkskole.

– Det er styggartig å få jobbe med så mye flott og flink ungdom, sier Einarsen, som har inntatt pensjonsalder og ser for seg å trappe ned jobben som trafikklærer i hvert fall til sommeren. Da skal Øra trafikkskole ha fått på plass en ny trafikklærer sammen med Rune Dahl Haugen, som har vært tredjemann på lønningslista til trafikkskolen de siste årene.

– Ny trafikklærer og ny trafikkskolebil. Det blir noe å presentere neste år, sier Karl Martin Einarsen, og avslører allerede en ting han vil endre på.

– Det blir slutt på å kjøre rundt i grå biler. Den neste bilen vi kjøper inn skal ha farge. Vi må jo synes i bybildet, poengterer Karl Martin Einarsen.