Uværet torsdag og natt til fredag har sendt store vannmengder nedover vannløpene også i Levanger. For Levangerelvas del er det ikke langt igjen før elva når stien langs elva og deretter parkeringsplassen på Løvåstomta.

Roy Vega har sendt inn bilder av Levangerelva, og bekrefter at den begynner å få preg av uværet.

- Grunnen under Levanger sentrum er stort sett formet av oppmudret elvesand og leire, men har stått av det meste, selv om deler av sand- og jordmassene er avgitt til sjøen, Eidsboth og Sundet opp gjennom tidene. Det har med andre ord akkurat holdt, selv om gamle stadion, jernbaneområdet og Halsanveien ligger utsatt til. Gammel-stadion har etter omregulering fått påfyll av mer pukk og sand, og er følgelig løftet noe opp, også i forhold til mulige og umulige vannmasser, skriver han til Innherred.

Foreløpig holder elva vannet unna, men det gjenstår å se hvordan vannmengdene utvikler seg utover dagen også i Levanger. Ifølge værmeldingene er det stadig ekstremvarsel i Levanger-regionen, men nedbørsmengden avtar nå ut over formiddagen, ifølge yr.no.

Vannmengdene er fredag morgen så store at de nærmer seg kanten mot elvepromenaden og parkeringsplassen på Løvåstomta. Foto: Roy Vega