Arbeidsmiljøutvalget fikk i slutten av september fremlagt sykefraværsstatstikken for de ansatte i Verdal kommune, Levanger kommune og Innherred samkommune. For alle tre er det positiv utvikling i andre tertial (månedene mai til august) sammenliknet med de fire første månedene i år, men sommermånedene er tradisjonelt de med lavest fravær.

I samkommunen ble fraværet 0,1 prosentpoeng høyere i andre tertial i år sammenliknet med i fjor, 4,1 prosent mot 4,0 prosent i 2014.

I de to kommunene var derimot fraværet en god del lavere i år enn i samme tidsrom i fjor. I Verdal kommune ble fraværet i andre tertial 2015 på 6,1 prosent, mens det i fjor var på 7,0 prosent. I Levanger gikk det ned fra 6,3 prosent i fjor til 6,0 prosent i år.

For Verdals del gikk fraværet opp sammenliknet med andre kvartal i fjor innenfor Nav-systemet, mens det gikk ned i rådmannsenheten og ijkke minst på området «Oppvekst felles». På de andre områdene er det ikke snakk om de store prosentvise forskjellene.

I Levanger har også fraværet gått opp innen Nav, mens det særlig har gått ned ved Åsen skole, kulturetaten og etaten for kommunalteknikk. Det er noe ulikt i de to kommunene hvordan tallene er delt opp i de ulike tjenesteområdene.