Bildene fra Verdals andre sentrum natt til fredag minner om hvordan det fortonet seg der 31. januar og 1. februar 2006.

Verst siden storflommen

Også i de drøye ni årene i mellomtiden har elva gått over sine bredder, men nattas nivå er trolig det høyeste siden storflommen den gang.

- Vi har reddet 30 biler på parkeringen unna elva siden ved 21-tiden torsdag kveld, sier Tommy Haugan, som er medeier i Vuku bilsenter ved 01.30-tiden. Han er da klar på at han sammen med de andre sju ansatte vil være oppe gjennom natta for å følge utviklingen.

- Vi gruer for at vannet kan stige enda mer. Dette er alvorlig, sier han.

Haugan hadde da sett elva stige rundt ti centimeter den siste timen.

Fylkesvegen stengt

Fylkesveg 757 var ved ett-tiden stengt rundt en kilometer ovenfor Vuku sentrum, der det tradisjonelt har lett for å bli overvann når vannstanden i Verdalselva er høy.

I selve sentrum stod gressbanen godt under vann, mens klubbhuset så vidt berget for vannet. Vukuhallen står imidlertid relativt trygt for vannet ennå, idet den ble bygd på et nivå som skal tåle 200-årsflom ala slik det var i 2006.

Den gangen steg vannet så mye at det på det verste var over en halv meter høyt med vann rett utenfor Coop-butikken og videre bortover mot Statoil-stasjonen. Den gangen dels på grunn av en kulvert som gikk full slik at vannet kom opp gjennom et kumlokk på motsatt side av vegen for elva.

Mer regn lenger opp

Ifølge Innherred.nos fotograf på stedet regner det ved halv to-tiden fortsatt mye. Det er betydelig forskjell på nedbørsintensiteten nedenfor og ovenfor Hagasvingen, også det akkurat slik det var for ni år siden.