Velforeningen har søkt om skjenkerett til alle Rosenborgs kamper i europaligaen, men fikk bare lov til å servere alkohol til en av seks kamper. Dette har man nå klaget på i et brev til rådmannen. Tony A. Holmli (styreleder), Ole Morten Frøseth (nestleder) og Kevin Hovdahl Holmli (kasserer) har forfattet brevet til rådmann Jostein Grimstad, der de i klare ordelag gir uttrykk for sin misnøye med vedtaket fra 9. september.

Mener begrunnelsen er for tynn

Klageren hevder det er gitt en syltynn begrunnelse for at man har fått avslag til å servere øl og vin til fem av seks Rosenborg-kamper. To av dem er allerede spilt, nå gjenstår kamper mot Lazio (hjemme og borte), St. Etienne (H) og borteoppgjøret mot Dnipro.

– Begrunnelsen vi har fått er at Verdal kommune mener vårt tiltak minner om fast drift. I tillegg argumenteres det blant annet med konkurranseforhold. Trones Velforening mener dette ikke er en god nok begrunnelse for avslag.

– Ikke konkurrerende

De anser ikke sin virksomhet som konkurrerende med noen, all den stund ingen av dagens bevillingsinnehavere tilbyr visning av Rosenborgs kamper i europaligaen.

– I tillegg er våre arrangementer lagt til ukedager (torsdager) og konkurrerer derfor ikke med arrangement eller tilbud bevilligshaverne har i helgene. Vi registrerer at andre lag og foreninger har fått innvilget skjenkebevilling av lignende type arrangement (quiz, gammeldans osv), og vi mener de utgjør en større konkurranse for bevillingshavere enn våre arrangementer, hevder velforeningen.

Godt samhold i bygda

I brevet understrekes det at velforeningen med disse fotballkveldene prøver å skape et godt samhold, tilhørighet og miljø i bygda. Kveldene er bare noen av mange aktiviteter foreningen arrangerer i løpet av året, og man ramser opp familiedag, trimbingo, idrettsdag, strikkekafe, basar og 17. mai-fest.

– Og det er kun på fotballkveldene vi ønsker å ha skjenkebevilling. Vi mener derfor at argumentet om at det minner om fast drift, ikke holder mål. Inntektene velforeningen får gjennom disse kveldene går tilbake til innbyggerne på Trones gjennom opprustning av lekearealer, forsamlingshus og de nevnte arrangementer, heter det fra velforeningen som føler seg motarbeidet av kommunen.