– Dette blir en helt ny verden for oss, sier Aasen banksjef Bjørn Asle Hynne (t.h.) og megler og daglig leder i Aktiv, Kristen Fostad.

De har fram til nå delt kontor, og disponert snaue 80 kvadratmeter i den ærverdige Nordenborg-gården i Kirkegata. I går var banken og meglerkontoret i gang på Moafjæra, der man disponerer cirka 300 kvadratmeter.

Nye sentrum

– Det blir som natt og dag, mener sjefene og de ansatte i virksomhetene.

– Svikter ikke sentrum når dere flytter ut fra eget hus midt i bykjernen?

– Nei, vi syns slett ikke det. Vi blir nå å finne på Moan, som helt klart henger sammen med byen. Dette er det nye sentrum i Levanger, og her får vi mer plass, bedre arbeidsvilkår og blir lettere tilgjengelig for våre kunder, mener Hynne og Fostad.

Ønsket leietaker

– Nye leietakere i Nordborggården?

– Ikke per i dag, og vi har ikke til hensikt å leie ut bare for å gjøre det. Vi ønsker å få en leietaker som vil være til gode for Levanger, og vi akter å ta vare på denne flotte gården som er en av de aller fineste vi har i trehusbyen.

Nystartede Aktiv Innherred er en sammenslåing av Innherredsmegleren og Boli. Aasen Sparebank og Hegra Sparebank er eiere, sammen med stifterne av Innherredsmegleren, Kristen Fostad og Stein Aksnes.

– Målet vårt er å selge 350-400 boliger i året, sier Akiv-sjef og megler Kristen Fostad.