I begynnelsen av september gikk en sjark på grunn utenfor Levangernesset. Den gang kunne man få inntrykk av at det var noe skummelt bak hendelsen, i og med at det ble rapportert om at sjøfolkene nærmest hadde rømt båten.

I ettermiddag var Innherred tilstede da sjarken - eller kanskje mer presist - restene av sjarken ble tatt på land.

Ble sittende bom fast

Historien er ikke mer skummel enn at det var Ole Borgsås og noen kompiser som skulle prøve fiskelykken utenfor Levanger-landet. På vei tilbake til båtplassen på Holsand i Skogn tok guttene sjansen på en snarvei utenfor Levangernesset. Der var det imidlertid blitt såpass med fjære sjø at båten grunnstøtte. Guttene hoppet i sjøen for å prøve å skyve sjarken løs, men det klarte de ikke. Dermed sto sjarken bom fast.

- Vi varslet politiet slik at det ikke skulle bli noen unødvendig redningsaksjon. Vi ventet til det ble langgrunt nok, så vi kunne vasse i land. Det var aldri fare på ferde.

Det sier Ole Borgsås som eier sjarken.

Mer trøbbel

I dag skulle den altså reddes. Borgsås har maskinfirma, så han stilte både med gravemaskin, traktor og henger.

Redningsaksjonen gikk ikke helt etter planen. Først kjørte de gravemaskina så fast i fjæresteinene at de måtte tilkalle bilbergingsfirma.

Så viste deg seg at sjarken var så morken etter oppholdet i sjøen at den bokstavelig talt kunne plukkes opp i biter.

Ville selvsagt rydde

Da Innherred kom til stedet var det kun selve motoren som lå igjen ute i sjøen.

- Det ble vel ikke direkte en lønnsom dag på jobb, men selvsagt skal vi rydde opp etter oss. Som du ser så er gravemaskina rimelig tilsølt av leire, så det blir litt spylearbeid i kveld, sier Borgsås.

Ole Borgsås opplyser at det var en rimelig gammel sjark, så det økonomiske tapet er ikke all verden.

På spørsmål fra avisens utstendte er han usikker på når det eventuelt vil bli investert i ny båt, men ikke før til våren i alle fall, er han rimelig klar på, maskineieren fra Børsåsen.