Tall fra Nav ved utgangen av september viser at arbeidsledigheten i Verdal er på 4,1 prosent, mens den i Levanger er 3,2 prosent. Bare Verran av de nordtrønderske kommunene har høyere ledighet med sine 4,5 prosent av arbeidsstyrken.

I hele Nord-Trøndelag er ledigheten på 2,6 prosent, noe som betyr 1806 personer. Det er en liten økning fra samme tid i fjor - nærmere bestemt 61 personer.

Markant økning i Levanger

Økningen i Verdal er heller ikke så stor, mens Levanger opplever større økning i ledighet. I Verdal er det 12 flere ledige nå enn for ett år siden, mens Levanger har 39 flere ledige.

Antall personer på tiltak er ganske likt i de to innherredskommunene. Levanger har 44 på tiltak, mens Verdal har 40. Det er 21 færre enn på samme tid i fjor i Levanger, mens Verdal på sin side har 25 flere på tiltak nå enn for ett år siden.

Til sist viser statistikken at det i øyeblikket er registrert 51 ledige stillinger i Verdal, ni flere enn i fjor på denne tiden. I Levanger er det 36 ledige stillinger, 18 færre enn ved utgangen av september 2014.

Flere positive trekk

Arbeidsledigheten er veldig sesongavhengig, og selv om det er flere ledige enn for ett år siden, er det langt færre enn det var for en måned siden. I hele fylket er 310 færre uten arbeid nå enn ved utgangen av august.

Desidert størst nedgang i ledigheten er det blant barne- og ungdomsarbeidere, der det i september var 70 færre ledige enn i august. Også innenfor undervisning er det 45 færre ledige, og innen for industrien er det også 45 færre ledige.

– Skolestart forklarer mye av denne nedgangen. Likevel er nedgangen større enn forventet. Det har blant annet vært en del usikkerhet knyttet til ledighetsutviklingen i industrien, men her ser vi flere positive trekk. Noe av dette kan ha sammenheng med at Kværner har satt i gang forprosjekter til Johan Sverdrup, sier fylkesdirektør Vegard Rydningen i Nav.