Turen startet fra Lindesnes forrige søndag. Målet er å seile raskere enn noen noen gang har gjort på distansen derfra opp til Nordkapp.

Venter på mer vind

Emil Engebrigtsen er initiativtaker til turen. Den daglige lederen i opplevelsesselskapet SeilNorge har med seg onkelen Erik og kameratene Andreas Wennersten og Andreas Røe. Sistnevnte kommer fra Levanger, og jobber i Evry - et av Norges og Nordens største IT-selskap.

– Vi ligger og driver rett utenfor Senja nå. Det er et høytrykk her, så det er lite vind. Men vinden skal ta seg opp i kveld, og i morgen ser det ut til å bli perfekte seilforhold igjen, sier Engebrigtsen til Innherred.no mandag ettermiddag.

Da har Andreas Røe tatt en velfortjent blund, etter å ha tatt sin tørn på trim og ror tidligere på dagen.

Kanskje fremme tirsdag

I beste fall kan ferden nå sitt endepunkt tirsdag kveld, mest sannsynlig tipper det midnatt før de er fremme ved Nordkapp.

– Målet var å klare turen på ei uke. Det klarer vi, hvis man ser bort fra de 45 timene vi ble liggende i Sandnessjøen, sier Engebrigtsen.

De første tre dagene gikk helt etter planen, men i Sandnessjøen oppdaget de at vaieren som holder masta fremover nesten var røket, og da ble det stopp inntil det var fikset.

– Uansett om vi trekker fra timene vi lå der eller ikke, så blir det rekord. Det er vel oss bekjent ingen som har satt noen offisiell rekord på denne ruta, sier Engebrigtsen.

Nyttige erfaringer

Hensikten med turen er først og fremst å øke bevisstheten rundt norskekysten som en ypperlig plass for seiling - og kanskje danne grunnlag for en seilregatta på hele eller deler av ruten.

– Vi har promotert regattaplanene godt underveis, og har gjort oss mange nyttige erfaringer i jobben med å realisere ideen, sier den daglige lederen i SeilNorge.

På turen samler de dessuten inn penger til Caritas hjelpearbeid i flyktningekrisen.

En innsamlingsaksjon til støtte for flyktninger i nød - en aksjon i Nansens ånd - slik de beskriver det på Facebook-siden for rekordforsøket.

Strålende fornøyd

I en video på rekordforsøkets Facebook-side, som skjermdumpen over er hentet fra, sier Andreas Røe om turen at «Det e morskt bra altså, å seil trøndelagskysten har æ aldri gjort før. Det ska jaggu itj vårrå sistgongen, for makan te fint det e ytterst oppå kysten vårres.»

Nettopp det håper resten av mannskapet mange biter seg merke i.

FROKOST: Hele den faste besetningen ved frokostbordet tidligere på turen. Foto: SeilNorge