Tirsdag ettermiddag ble det falleferdige bygget i Nordåkeren i Verdal sentrum gjerdet inn. Dermed er det klart for å starte jobben med å rive det mye omtalte bygget.

Det ble satt opp midt på 1970-tallet, og var i mange år et levende næringsbygg. En periode også lokaler for det populære videosenteret.

Åtte års jamring

Men i 2007 var det aller meste av bygget forlengst «fraflyttet» og elektronikk- og installatørforretningen E. Finstad eneste leietaker. Samme år begynte debatten om byggets utseende for alvor, og Arbeiderpartiets Trine Synnøve Hallem gjorde det sågar til en politisk sak da hun i plan- og utviklingskomiteen ba administrasjonen gå i dialog med gårdeier.

Siden da har flere eiere satt ulike planer på tegnebrettet, men uten at noe er blitt realisert. Inntil nå. For Støra Eiendoms planer om Suuljordet Boligpark er tatt godt i mot i markedet, og sju av leilighetene i prosjektet er solgt.

– Bare formaliteter gjenstår før den åttende er leiligheten også har fått sin eier, så nå er det i hvert fall ingen tvil, sier Robert Keim-Varslot til Innherred.no tirsdag ettermiddag.

En del å rydde først

Da er arbeidet med å gjerde inn Radmann-bygget allerede godt i gang, slik at området er sikret før rivingen.

– Først skal vi rydde ut alt innvendig. Det vil ta litt tid. Deretter skal vi gå løs på bygget utvendig, sier en av arbeiderne på stedet til Innherred.no.

Verken han eller Robert Keim-Varslot tør si noe om hvor fort rivingen vil gå.

Håper på innflytting neste jul

Dermed er det også vanskelig å si akkurat når det blir byggestart for det nye leilighetskomplekset.

– Det vi har sagt tidligere er byggestart i høst, og at leilighetene skal være innflyttingsklare til jul neste år. Det er vi fortsatt i rute til, sier Keim-Varslot.

Han er svært tilfreds med at prosessen nå har kommet et steg videre, og at realiseringen av Suuljordet Boligpark er nærmere enn noen gang.

– Det er tydelig at det er en sak som stadig opptar folk. Jeg har fått flere positive henvendelser i dag, sier han.

I tillegg til 15 leiligheter med parkeringskjeller skal det nye komplekset huse næringsvirksomhet i første etasje. Det er det Keim-Varslots eget selskap Øra Boligutvikling som administrerer.

Rivejobben er det AF Decom som utfører. Det er samme selskap som tok ned den ødelagte kalksiloen på industriområdet.

GJERDET INN: Radmannbygget i Nordåkeren i Verdal er sperret av når rivingsarbeidet nå tar til.