Byggherre Levanger kommune har nå sendt innstilling til entreprenør etter anbudskonkurransen. Prosjektansvarlig Svein Roger Troset ved enhet for bygg og eiendom i Levanger kommune er sparsommelig med opplysninger om tilbyderne.

– Jeg kan ikke kommentere hvor mange og hvem det er som har sendt inn anbud på prosjektet, men jeg kan si at det er både lokale firma og entreprenører utenfor Levanger. Klagefristen er satt til onsdag denne uka, forteller Troset.

Erstatter p-plasser

Alle entreprenører som har sendt inn anbud har rett til å klage på innstillingen eller kreve innsyn i vinneranbudet. Om det skjer kan byggestart bli utsatt i opp til én måned.

– Det er sjelden det blir sendt inn klager, men det hender noen spør om innsyn. Prosjektet kan da bli utsatt i alt fra én uke til én måned, men vi håper å komme i gang med utbyggingen i starten av november.

Første del av jobben blir å erstatte parkeringsplasser på tomta som naturligvis forsvinner når grunnarbeidet for kombinasjonsbygget iverksettes.

– Det er satt som en forutsetning at det opparbeides et areal som erstatter dagens parkeringsplasser på tomta. Dette blir løst ved oppgradering av parkeringsplassen ved Stadionparken. Her skal kapasiteten dobles fra 40-50 plasser til rundt 90-plasser, informerer Troset.

111 millioner kroner

Ifølge budsjettet er totalkostnadene for prosjektet på 111 millioner kroner. Bygget skal stå ferdig ved årsskifte 2016-2017.

– Målet er at man kan flytte inn på nyåret i 2017 og bygget er allerede fylt opp. Kommunen står som eier og Helse Nord-Trøndelag blir den største leietakeren med kontorlokaler og garasjer til ambulansetjenesten og Hemits IKT-avdeling. Vi er også i en utredningsfase om legevakten skal flyttes dit.

På taket av kombinasjonsbygget vil det i tillegg komme en landingsplass for helikopter. Dette vil lette transporten av syke og skadde pasienter og samtidig gi Sykehuset Levanger en styrket posisjon som akuttsykehus, har kommunen tidligere påpekt i sin begrunnelse for millionsatsingen på prosjektet.