Det nærmer seg den tradisjonsrike TV-aksjonen til NRK. Neste søndag, 18. oktober, skal bøssebærere over hele landet samle inn penger til Regnskogfondet.

De har fått æren av å bli mottaker i årets aksjon.

Viktig for verden

Verdens regnskoger er under voldsomt press, og det forsvinner stadig store regnskogområder. 260 millioner mennesker bor i regnskogen og lever av ressursene der. For dem er konsekvensene dramatiske, de mister hjemmet sitt. For når regnskogen raseres, blir innbyggerne drevet ut i fattigdom.

Regnskogen forsyner dessuten verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet.

Oppover dalen

Like tradisjonsrikt som tv-aksjonen er avisartiklene i forkant med bønn om flere bøssebærere. I Verdal står det riktignok ganske bra til med oppslutningen i de fleste delene av kommunen.

– Utfordringen er Ulvilla og Helgådalen. Der trenger vi fortsatt folk til å organisere innsamlingen og å gå med bøssene, sier Inger Storstad i kommunekomiteen for TV-aksjonen.

Skoleelever er ivrige

Ellers rundt omkring har lag og foreninger stilt villig opp og tatt ansvar. Kommunen organiserer selv bøssebærnerne i sentrum, og der ser det svært lovende ut med oppslutningen.

– Mange har meldt seg på via Blimed.no, og spesielt gledelig er det at det nærmest ser ut til å ha blitt en mobiliseringsaksjon blant niende- og tiendeklassinger på Verdalsøra, sier Storstad.

Kan fordele folk

De får gå rundt på Øra, hvor det tett mellom husene og hele jobben kan gjøres på beina.

– Skulle det være rodeledere rundt omkring som trenger folk, kan de henvende seg til meg, så organiserer vi også slik at noen av de som har meldt seg via nettet kan få oppdrag ute i kretsene, sier Inger Storstad.

Okkenhaug

I Levanger har de fått på plass rodeledere i hele kommunen.

– I den ene vi manglet, Okkenhaug, meldte det seg en i dag som var villig til å ta ansvaret, opplyser Marit Hæreid Sandstad i Levanger kommune.

Før helgen var nesten alle de andre rodelederne samlet til informasjonsmøte på rådhuset.

I Levanger har de god hjelp av Levanger Håndballklubb og Levanger Fotballklubb til innsamlingen i sentrumsområdene.

Mens oppmøtet på aksjonsdagen 18. oktober i Verdal er klokken 14.00 i inngangspartiet på rådhuset, bruker Levanger 16.00 som tidspunkt for start på innsamlingen.

TRADISJON: Årets TV-aksjon går av stabelen 18. oktober.