Kommende onsdag 28. oktober skal Midt-Norges beste drikkevann kåres på en vann- og avløpskonferanse på Scandic Hell Hotell.

Ingen grunn til flaskevann

Det er Norsk Vann, KS Bedrift og Norsk Kommunalteknisk Forening som arrangerer konkurransen, som har liknende semifinaler åtte steder i landet. De regionale vinnerne går til finalen og kåringen av Norges beste drikkevann - som skjer 19. april 2016 på Telenor Arena.

– Gjennom konkurransen ønsker vi å sette fokus på at drikkevann fra norske vannverk har meget høy kvalitet og leveringssikkerhet, og koster mindre enn en tusendel av flaskevann, sier Kjell M. Jacobsen i Kommunalteknikk.

Lukt og smak

En fagjury vil avgjøre resultatet. Juryen vil bestå av en fast juryformann og håndplukket ekspertise fra regionen.

– Konkurransen fokuserer på lukt og smak for å gjøre forbrukerne oppmerksomme på de gode kvalitetene kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann, sier Jacobsen.

Åtte kandidater

Konkurrentene til Levanger i den midtnorske semifinalen - der vinneren i første omgang kan kalle seg Midt-Norges beste drikkevann - er Alstadhaug vannverk, Benna vannbehandlingsanlegg (i Trondheim), Frøya kommunale vannverk, Holtålen vannverk, Leksvik vannverk, Oppdal sentrum vannverk og Vikelvdalen vannbehandlingsanlegg (i Trondheim).