Den årlige næringslivsturen for Levanger og Verdal næringsforum gikk i året til Nice og Monaco. 30 deltakere var påmeldt fra Levanger og 14 fra Verdal. Turen som i år fant sted lørdag 31. oktober til mandag 2. november innbefattet både reiseopplevelser og faglig innhold.

Faglig innhold

Tema var blant annet næringslivsutfordringer i regionen, trender som påvirker oss alle og lokal næringsutvikling knyttet til boligforvaltning og bolyst.

– Et veldig bra faglig opplegg, konkluderte leder i Levanger næringsforum, Svein Kvarving, overfor Innherred før avreisen.

Neppe attraktivt

Nå i ettertid reagerer imidlertid Øystein Visth på hele turen. I et debattinnlegg til avisas spalter ber han om at noen forteller ham hvorfor de drar helt dit for å diskutere innherredsregionen.

– Et mulig svar fikk jeg fra Kvarving som mente at det ikke hadde blitt med noen om de eksempelvis skulle holdt dette på Sparbu, konstaterer Visth, og antyder at reisefølget er mer interessert i en luksustur til Monaco enn å holde seg i Trøndelag.

Vil ha svar

– Skal vi ha noen form for utvikling i regionen er det bedre at de de bruker pengene her i distriktet, enn å dra på langtur til andre land, mener Visth. Han oppfordrer til å legge neste års seminar til lokalmiljøet, og forventer et svar i avisspaltene fra arrangører, foredragsholdere og deltakere på hva grunnen til at slike seminar absolutt må være langt unna de lokale forhold her hjemme.

Hele innlegget

Jeg har den siste tiden fått med meg at flere sentrale aktører innenfor næringslivet i Levanger og Verdal har vært på seminar i Nice for å diskutere regionenes fremtidige vekst. Trodde ikke det jeg leste da det ble lagt ut bilder på Facebook fra Monaco hvor de holdt til. Kan noen fortelle meg hvorfor de drar helt dit for å diskutere regionenes økonomiske utvikling?

Et mulig svar fikk jeg fra leder i Levanger Næringsforum Svein Kvarving da han uoppfordret kom og viste meg en oversikt over hva de hadde diskutert en lørdag og søndag samt oversikt over foredragsholderne. Bl.a de som var til stede var Robert Svarva, Ketil Hveding og Roger Rein som alle hadde sine egne foredrag om ulike emner.

Da jeg spurte Kvarving om hvorfor de ikke kunne ha hatt dette i nærmiljøet, sa han at det ikke hatt blitt med noen hvis de skulle ha holdt dette på Sparbu, og at jeg ikke skjønte særlig mye hvis jeg trodde at det hadde blitt en suksess. Vet ikke hva Kvarving tror, men det hadde kanskje vært bedre med et opphold i Trondheim på hotell i stede for Monaco.. De fikk bare en påmeldt da de prøvde å holde dette på Orkanger, og dette sier vel kanskje mer om de som deltok .. De er kanskje mer interessert i å dra på luksustur til Monaco med sol og sommer enn å holde seg i Trøndelag.

Hvis vi skal ha noen form for utvikling i regionen er det mye bedre at de bruker pengene her i distriktet i stede for å dra på langtur til andre land. Hvordan skal vi få noen utvikling hvis de som skal planlegge dette, drar utenfor regionene for å diskutere dette? Ikke rart at vi mister arbeidsplasser og at firma har dårlig råd når de som er ansvarlig for å legge ting til rette drar utenbys...Her er det stort sprik mellom liv og lære..

Jeg lurer også på om hvem som betalte for dette gildet, hvor mye, og hvem som deltok på dette seminaret. Her er det mange ubesvarte spørsmål som må granskes.

At dette er en årlig begivenhet er ok, men hva med å legge neste års seminar i lokalmiljøet? Eller så kanskje vi andre i regionen skal følge disse folkas eksempler og avholde neste folkemøte i Australia når de skal diskutere f.eks skolestrukturen i et lokalsamfunn? De som var med på turen til Monaco vil sikkert betale for dette..

Jeg synes at de som arrangere slike seminar bør holde seg i regionen for de er sikkert mye som foregår som vi ikke vet noe om. Her er det mulig å lære mer om lokale muligheter enn hvis de drar til utlandet. Nå håper jeg at dette ikke gjentar seg neste år, for da er det vel et spørsmål om hvor stor troverdighet disse folkene har. Jeg venter spent på svar fra både arrangører, foredragholdere og ikke minst deltakere om hva som er grunnen til dette.