– Dette er et kjempebra prosjekt for oss som vi gleder oss til å komme i gang med, sier daglig leder i Grande Entreprenør, Morten Hynne.

– Mellomstort prosjekt

Han rangerer prosjektet som mellomstort i Grande-målestokk. Bygget skal inneholde kontorlokaler og garasjer til ambulansetjenesten, og Hemits IKT-avdeling.

– Det er ikke et veldig stort prosjekt for oss. Våre største byggeprosjekt de siste årene har kostnadsrammer på mellom 150-200 millioner kroner, sier Hynne, og viser til leilighets- og næringsbygget på Moafjæra for Berg eiendom og den mye omtalte Trønderhallen, et annet signalprosjekt hvor Levanger kommune var byggherre.

Jobber med leietakere

Kommunen er også i en utredningsfase om legevakten skal flyttes dit. På taket av kombinasjonsbygget vil det i tillegg komme en landingsplass for helikopter.

– Vi er inne i siste fase av forhandlinger om leiekontrakter hvor sykehuset er en sentral aktør. Disse vil bli signert før jul, informerer prosjektansvarlig Svein Roger Troset ved enhet for bygg og eiendom i Levanger kommune.

Oppstart etter jul

Første del av jobben blir å erstatte parkeringsplasser på tomta som naturligvis forsvinner når grunnarbeidet for kombinasjonsbygget iverksettes.

– Det er satt som en forutsetning at det opparbeides et areal som erstatter dagens parkeringsplasser på tomta. Dette blir løst ved oppgradering av parkeringsplassen ved Stadionparken. Her skal kapasiteten dobles fra 40-50 plasser til rundt 90 plasser, forteller Troset.

– Arbeidet vil trolig starte opp utpå nyåret. Prosjektperioden er på cirka ett år, sier daglig leder i Grande Entreprenør, Morten Hynne.

Totalkostnaden for prosjektet er satt til 111 mill. kroner. Kontrakten med Byggmester Grande er prissatt 87 mill. kroner.

– Øvrige kostnader er knyttet til tomt, konsulenttjenester og inventar, forteller Troset.

Fortsatt i tvist om Trønderhallen

Grande Entreprenør og Levanger kommune har fortsatt ikke kommet til enighet i tvisten etter flisskaden i bassengene i Trønderhallen. Det ble senere også avdekket vannlekkasje i flerbrukshallen. I den saken er imidlertid Grande som totalentreprenør «frifunnet».

Hynne har likevel ingen betenkeligheter med å inngå et nytt samarbeid med kommunen.

– Jeg ventet på det spørsmålet… Vi har hatt andre prosjekt for Levanger kommune i mellomtiden, blant annet HUNT2. Et hvert byggeprosjekt kan ha sine utfordringer. Vi velger å forholde oss profesjonelt til de vi samarbeider med, også Levanger kommune. Vi har ingen problemer med å være totalentreprenør for kommunen igjen, sier Hynne.

Kontrakter ut 2016

Med signeringen av kontrakten med Levanger kommune, sikrer Grande entreprenør arbeid til sine ansatte ut neste år.

– Vi har 180 faste ansatte og med de prosjektene vi nå har planlagt, er vi sikret full aktivitet godt ut i 2016. Hvor mange vi blir på sykehusprosjektet er ennå for tidlig å si. Det vil også variere ut ifra framdrifta, sier Hynne.

Slik blir det nye kombinasjonsbygget ved Sykehuset Levanger med blant annet landingsplass for helikopter.