Innherreds Folkeblad Verdalingen skrev om Roger Nesshaug i 2011, da daværende barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken var i Verdal for å høre om Bøy av-prosjektet - en satsing i regi av Aker Piping Technology (nå Kværner Piping Technology).

Fri Fagbevegelse skriver denne uka om kampanjen Gi en sjanse, et tilbud til bedrifter som vil ansette ungdom. Bedriftene kan få lønnstilskudd, tilretteleggingsgaranti med fast kontaktperson i Nav og en mentorordning hvor en kollega på arbeidsplassen kan frikjøres for å gi veiledning og bistand.

Veldig langt nede

For Roger Nesshaug ble nettopp en sjanse til å komme inn i arbeidslivet det som fikk ham ut av et lite hyggelig liv.

– Jeg kunne gå våken i en uke i strekk, så ruset var jeg. Uten Kværner hadde jeg sannsynligvis vært ufør i dag, sier han til Fri Fagbevegelse.

Gutten debuterte med alkohol som trettenåring. To år senere brukte han daglig amfetamin, kokain og tabletter. Som 18-åring hadde han droppet ut av to fagutdannelser.

Fant ut for sent

Gjennom hele skoletiden slet han, og ikke før i 10. klasse fikk han diagnosen ADHD og dysleksi. Det var for sent.

– Verken jeg eller andre skjønte hva som var galt, og jeg fikk skylden for alt. Til slutt ga jeg faen og det bar skikkelig utfor, beskriver han i dag.

I 2008 fikk han innpass i den nye satsingen Bøy av. Da fikk han mindre i trygd enn de som satt hjemme og ruste seg. Det var ikke det mest motiverende, men muligheten hos Kværner Piping Technology snudde etter hvert om på livet. Han fikk sunne rutiner, ros istedet for kjeft og mestringsfølelsen økte.

Satset litt for stort

I dag er han en svært dyktig arbeider, med fagbrev som industrirørlegger. Han har også kone og barn.

– Fire av de vi tok inn ble arbeidere som Kværner og samfunnet trenger. Uheldigvis mislyktes tre av de sju vi tok inn, og i etterkant har vi innsett at det ble for mange å følge opp. Så nå tar vi inn en hvert år, sier hovedverneombud Svein Tyholdt i Kværner Piping Technology til Fri Fagbevegelse.

Målet med kampanjen «Gi en sjanse» er å gjøre arbeidsgivere oppmerksomme på behovet for å inkludere disse ungdommene og samtidig spre informasjon om tiltak som gjør det enklere og tryggere å ansette unge uten jobb.