Levanger kommune mottok for en tid tilbake en søknad om dispensasjon fra kommunedelplanen for å kunne sette opp ei trimtrapp i Staupshaugen. Søknaden kommer i og for seg fra dem selv, idet Lyngsaunet er ingeniør på avdeling for kommunalteknikk.

– Det er et sentrumsnært område som kommunen allerede har rustet opp en del de siste årene, med oppgrusing av stier, etablering av siktlinjer og montering av lys langs stiene, konstaterer Lyngsaunet, som har sendt søknaden som tiltakshaver.

Både trivsel og trening

Han påpeker at ei trapp vil føre til økt bruk av Staupshaugen, noe som vil være en helsegevinst for innbyggerne, økt bolyst og flere veger til toppen.

– I tillegg kan og vil flere idrettslag benytte seg av trappa til spenst-, intervall- og melkesyretrening, påpeker han.

Lys og avsatser

Trappa vil bli cirka 100 meter lang, den skal være 1,5 meter bred og ha omlag 300 trinn. Den vil belyses med spoter i rekkverket og med fem-seks lysmaster langs trappa. Underveis vil det også være enkelte repos (flate partier) på grunn av terrenget i området.

Den vil etter planen bli bygd fra sundet, ved vegen, og opp til toppen av Staupshaugen. Det er i dag et friområde, noe som er grunnen til søknaden om dispensasjon fra kommunedelplanen.