Denne uka har det vært skrevet om vanskelige kjøreforhold i hele fylket. På Innherred gjorde de seg blant annet utslag i at en lastebil måtte ha hjelp for å komme seg opp av grøfta på en sideveg på Mule.

– Det viktige er at man er budd på all slags føre, sier seksjonsleder Hågen Ven i Statens Vegvesen til Innherred.no.

Ulike forhold

Han mener folk må være bevisst på at føret ikke er som på E6 overalt.

– Det er glatt på mange veger, og man må kjøre deretter. Det er bare på E6 at kravene til vedlikehold er så høye at den oftest er bar og bløt, sier Ven.

At det kan ta noe tid før fylkes- og riksveger blir strødd, er noe bilførere også må være forberedt på.

Syklystid er det nye

Likevel kan han glede de som er ute på vegen med at Statens Vegvesen nå innfører en ny og bedre standard for vinterdriften av nordtrønderske veger.

– Det er slutt på det vi tidligere kalte tiltakstid, det vil si at det kunne ta en viss tid fra vegene ble glatte til brøyting og strøing ble igangsatt. Nå utformes istedet kontraktene med syklystid, et tidsrom fra det blir glatt til vedlikeholdet er ferdig og brøyte- og strøbilen er tilbake til utgangspunktet, forklarer Hågen Ven.

Levanger tidlig ute

I Levanger gjelder dette allerede fra og med i vinter.

– Det vil ta noe tid å få dette inn i alle kontrakter, siden det er kontrakter av ulik varighet som allerede er inngått. Men etter hvert vil alle følge de nye retningslinjene, sier Ven.

Statens Vegvesen har ansvar for brøyting og strøing på fylkes- og riksvegene, mens kommunene har ansvaret for de kommunale vegene.

– Det er ikke alltid så lett for publikum å holde rede på hva som er hva, men vi er ikke så opptatt av det. Det viktigste er at vedlikeholdet er godt og at folk kjører etter forholdene, sier seksjonsleder Hågen Ven i Statens Vegvesen.