Innherred skrev tisdag om skigruppa i Skogn, som ikke vil flytte aktiviteten til Lundsbustaden. I saken kalte skigruppeleder Hans Petter Krogstad arbeidet med disposisjonsplanen for hastig.

Flere aktører har uttalt seg negativt til planen. Innherred motorsportklubb, Innherred RB bilklubb, Skogn folkehøgskole, OK Skøynar, Levanger jeger- og fiskelag og grunneier Hans Heieraas har alle vært kritiske.

– Forventet, svarte idrettskonsulent Kjersti Nordberg, og mente grunnen kunne være at kommunen har et mer helhetlig og langsiktig perspektiv.

Vrøvl og vås

Det svaret fikk skytteren og jegeren Henrik Alstad til å tenne på pluggene.

– Vi ble ikke forespeilet denne planen på møtene og befaringene i forkant. Å si at kommunen har et mer langsiktig og helhetlig perspektiv er vrøvl og vås, sier Alstad i en replikk til tirsdagens artikkel. Han antyder at planen er saksbehandlerens personlige plan om utvikling av alpintanlegget.

Innherred.no har bedt kommunen svare på kritikken, og konstituert kommunalsjef for samfunnsutvikling Øystein Lunnan og enhetsleder kultur Guri Marjane Sivertsen påpeker at planen er utarbeidet etter et politisk vedtak, og ikke er en personlig sak for en eller flere i administrasjonen.

– Planen er revidert etter innspill og høringer, og de fleste konfliktene er løst i revidert plan. Hensikten med planen er nettopp å klarlegge konfliktområder, og foreslå løsninger. Engasjementet viser at arbeidet er nødvendig, og ingen kan være overrasket over at det ikke kan oppnås full enighet om alt. Det er det som ligger i at kritikken er ventet, forklarer de.

Synes påstanden er merkelig

Henrik Alstad mener hele planen fremstår som en propagandasøknad for alpintanlegget, og sier han mistenker at alpintinteressene også er ført bak lyset.

– Hvor skal de hente to tredeler av finansieringen på seks til ti millioner kroner, som det etter kommunens beregninger vil koste å få snøkanoner nok, spør han.

I tirsdagens artikkel fremgikk det også at det var mange positive innspill til planen.

– Det er ikke ensbetydende med at planen er bra. Det hadde vært interessant å høre hvordan de - og alle idrettslagene i Levanger og Verdal - stiller seg til at alle spillemidler til Levanger-området i mange år blir bundet opp til et luftslott om snø i Torsbustaden, tordner Alstad.

Det synes Lunnan og Sivertsen er en merkelig påstand.

– Om alpintgruppa i Skogn søker spillemidler for å utvikle et snøproduksjonsanlegg, så tilsvarer dette en 11er kunstgressbane for fotball, som det er bygd flere av i Levanger kommune de siste årene. En slik søknad bli behandlet på lik linje med alle andre søknader om spillemidler i henhold til anleggsplan, poengterer de.

Frykter for jaktskyting og motorsport

Alstad frykter etter hvert nedleggelse av jaktskytebanen og at planen blir dødsstøtet for motorsportanlegget som kommunen nylig har lagt ned mye arbeid i å flytte fra Hoklingen.

– Hvor er helheten i dette, spør Alstad.

Skytteren og jegeren lurer også på hvor mye penger som er brukt på eksterne konsulenter og hva de egentlig har utredet.

– Det er vanskelig for en minoritet på lokallagsplan å stille opp mot kommunens ansatte konsulenter, som kan bruke arbeidsdagen på å drepe min kjære og altoppslukende hobby, sukker Henrik Alstad.

Kanskje misforståelser

Lunnan og Sivertsen mener en del av kritikken kan bero på misforståelser. I det reviderte planutkastet håper de at disse misforståelsene blir oppklart.

Kommunens representanter påpeker at en konfikt om sikkerhetssone trolig aldri vil komme på vinteren, da det sannsynligvis ikke vil bli aktuelt med kveldsåpent alle dager, og at sommeraktivitet kan sluses utenom sikkerhetssonen. De fremhever også at det i planen er satt av nytt areal til jaktskyteaktiviteten, nettopp fordi anlegget er så stort, veldrevet og viktig.

– Så jaktskyteanlegget vil ha gode muligheter til å videreutvikle seg, mener Øystein Lunnan og Guri Marjane Sivertsen.