Innvandrerrådet i Verdal hadde sitt første møte med nye medlemmer torsdag 26. november. Frivillig innsats for å styrke arbeidet med integrering var en av sakene som rådet diskuterte.

– Medlemmene påpekte at alle har et ansvar med å involvere innvandrere i lokalsamfunnet og at det er viktig med forbilder. Derfor ble medlemmer i kommunestyret i Verdal oppfordret til å melde seg som flyktningeguider, opplyser sekretær Rune Gjelvold.

Må bli mer kjent

Rådet var enige om at lokale møteplasser må gjøres bedre kjent for innvandrere og tas i bruk av flere. Selv om det finnes mange møteplasser allerede bør det også etableres nye aktiviteter og arenaer hvor innvandrere og etnisk norske kan bli kjent med hverandre. Røde Kors' aktiviteter ble fremhevet, og da spesielt flyktningguideordningen.

– Guidene kan gi flere flyktninger et nettverk og venner med kjennskap til lokalsamfunnet, noe som kan være avgjørende for å komme seg i arbeid. Dette handler også om å bli kjent i Verdal og se hvilke muligheter som finnes i lokalsamfunnet, enten det er idrettsaktiviteter eller arrangementer. Også innvandrere oppfordres til å melde seg som guider eller delta i annet frivillig arbeid i Verdal, poengterer Gjelvold.

Ønsker innspill

Innvandrerrådet varsler at de kommer til å fremme flere viktige saker til politisk behandling i sin periode. Medlemmene oppfordrer også innvandrere til å ta kontakt og komme med innspill til saker de ønsker at rådet skal ta tak i.