Fredag formiddag braker det løs for en ny smaksopplevelse på Moan. I en nyinnkjøpt, mobil kjøkkenvogn satser Janphen Chanaboon og Amphaphorn Tasalee innen gastronomiens vegg i vegg med Kiwi og Bamses Trafikkskole.

– Vi har laget en meny med 21 retter med alt fra vårruller og and og kylling til biff, svinefilet, reker og scampi. Det blir noe helt nytt i Levanger, sier Janphen Chanaboon og smiler. Hun gleder seg stort til å formelt kunne begynne i Aroi Thai Kitchen, som har vært en drøm lenge for henne og venninnen Amphaphorn Tasalee. Sammen står de bak selskapet, hvor Bjørn Magne Jørstad, også kjent som Bamse ved Bamses Trafikkskole er registrert som direktør og deleier.

Travle dager

Etter nøye vurdering, valgte kokkene å satse i en mobilvogn, som vil stå fast på Moan. Forberedelsene har foregått lenge, og de siste ukene har gått med på å gjøre tekniske tilpasninger for vogna og å få tilsendt de siste tillatelsene før åpningen kunne skje.

– Vi trenger ikke mer plass enn dette, og det gjør det enkelt å drive catering og take away. Foreløpig blir det oss to på kjøkkenet, men det kan hende vi trenger en tredje person til å hjelpe til. Det ser vi an etter hvert som vi kommer i gang, sier Tasalee.

«Deilig»

Det er første gang de starter for seg selv, men de ser fram til å utvikle konseptet kalt Aroi, som på thailandsk betyr «smakfullt» eller «deilig». Tasalee jobber også ved Backlund restaurantdrift, men skal sjonglere jobbene om hverandre. Ingenting er bedre enn travle dager, mener de.

– Vi håper på mange kunder, som vi skal ta imot med store smil i matboden, lover duoen.