Komité for plan og samfunn i Verdal kommune vedtok torsdag formiddag å si enstemmig ja til byggeplanene for det nye teaterhuset i Verdal. Den eneste endringen er at det understrekes at det skal bygges fortau langs Sørgata i øst og sør før teaterhuset tas i bruk.

- Dette er den femte politiske behandlingsrunden, sa komitéleder Ove Morten Haugan (Ap).

En liten spøk

Høringsfristen for den nye saksrunden gikk ut på mandag, og allerede i går ble saken behandlet i første politiske runde.

- Det kan virke som om det går fort i svingene, spøkte saksbehandler Per Anders Røstad, før det ble understrekt at saken er godt belyst på alle fronter.

Det var politikerne enige i, og leverte ingen motforestillinger mot planene.

Nabo ikke hørt

I høringsrunden ble det innlevert fire innspill, fra Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Nord-Trøndelag fylkeskommune, Jernbaneverket og nabo Bjørn Johan Selnes. Sistnevnte ønsker ikke at bygget plasseres så nærme nabogrensa mot hans eiendom. Politikerne var likevel ikke enige i at verdiforringelse og bygging inntil grensa skaper unødvendig store ulemper.

- Vi må reflektere over om saken er godt nok opplyst. Jeg ser ikke noe som rokker ved det vi har fått framstilt før, sa komitéleder Haugan.

Stod bygg der før også

De øvrige medlemmene hadde  heller ingen problemer med å godkjenne detaljreguleringen, etter å ha forsikret seg om at det er tilstrekkelig med parkeringskapasitet i sentrumsområdet til å ta unna antallet besøkende.

- Jeg syns saken er helt OK. Jeg forstår at det blir en stor forandring for den nærmeste naboen, men det har vært bakgård der før, poengterte Anne Segtnan (Sp).

Det var de øvrige medlemmene enige i, da det tidligere sto et bygg på tomta, som også dannet et bakgård mot naboen inntil bygget ble revet i 2009.

Teaterhussaken blir nå endelig behandlet av kommunestyret førstkommende mandag.