Sommeren 2003 var det slutt for bensinstasjonsdriften på Tinden, helt nederst i Møllegata. Da stengte Statoil dørene på bensinstasjonen som tidligere hadde navnet Norol. Samtidig åpnet Hydro Texaco-stasjonen på Stekket, nærmere bestemt 1. juli. Åpningen var det ordfører Gerd Janne Kristoffersen som stod for, og selveste Gjertrud Sand var til stede.

Varierende aktivitet

På Tinden ble lokalene stående tomme i påvente av ny aktivitet. Pål Sverre Fikse (Sp) var skuffet over at rådmannen vendte tommelen ned for Folkeaksjonen mot rus og kriminalitets ønske om et mekkeverksted for motorinteressert ungdom.

I 2005 kom tre tusen publikummere for å se råneropera på den gamle bensinstasjonen. Den har også blitt brukt til loppemarked og vømmølmarked, det har vært ymse vaskefirma der, bygget har vært øvingslokaler for politiet, Tønne lakk og karosseri holdt til der og Amcar-klubben hadde lokaler der en periode.

Bygger leiligheter

Mandag spiste maskinene fra Decom opp siste rest av de gamle bensinstasjonslokalene. Etter at området er ryddet og det er gravd parkeringskjeller, starter i april byggingen av et fem etasjer høyt leilighetsbygg med elleve leiligheter i størrelsen 75 til 140 kvadratmeter. Det er andre byggetrinn (av planlagte tre) i leilighetsprosjektet Møllegata.

– Første byggetrinn ble som kjent ferdig i høst, og vi håper på ferdigstillelse av andre byggetrinn våren 2017, forteller Trond Stensland i Front Eiendomsutvikling.

Det er Grande Entreprenør som er totalentreprenør, mens utbygger er selskapet Møllegata 2 AS. Det er et selskap eid av Grande Eiendom, Selvig Invest og Front Eiendomsutvikling.

– Det spesielle med Møllegata-prosjektet er at det ikke er svalganger, og at det med unntak av tre leiligheter bare er hjørneleiligheter med to verandaer, sier Stensland.

Mimret litt

Mandag morgen tok daglig leder i Grande Entreprenør, Morten Hynne, og fagansvarlig Sissel Åsvoll i eiendomsmeklingsfirmaet Aktiv Verdal turen ut for å se det historiske bensinstasjonsbygget bli jevnet med jorden for godt.

– Jeg husker godt da det var Norol-stasjon her, sier Morten Hynne.

– Ja, jeg også. Det var her vi kjøpte bensin, for Esso var dyrere, smiler Sissel Åsvoll.

De er begge sikre på at leilighetsbygging er en god og fremtidsrettet idé for tomta.

– Det er viktig at det blir enda mer liv også på denne siden av jernbanen. Nå får vi teaterhus helt øverst i gata, og vestsiden av sentrum kommer til å bli bare enda mer aktivt i årene fremover, tror Hynne.

Åpent tun i mellom

Det bebudede ungdomshuset kommer rett i nabolaget, og etter hvert et tredje byggetrinn med leiligheter. De tre kompleksene bygges i en slags trekant, med et åpent tun midt ut foran.

– Området er attraktivt. Det er i sentrum, samtidig som det er litt tilbaketrukket fra trafikk og annen støy, konkluderer Sissel Åsvoll i Aktiv Verdal.

Hun kan fortelle at det fortsatt er leiligheter igjen i bygget som reiser seg i løpet av det neste drøye året.

– Vi har ikke solgt alle leilighetene, men nok til at prosjektet kan igangsettes. Jeg har godt håp om at leilighetene skal være utsolgt til bygget er innflyttingsklart, sier fagansvarlig Sissel Åsvoll.