Sparebank 1 SMN leverte et overskudd før skatt på hele 1,776 milliarder kroner i fjor. Etter skatt satt banken igjen med hele 1,4 milliarder kroner.

Kutter videre

Samtidig skal landets nest største sparebank kutte antall årsverk med om lag ti prosent framover. I 2014 kuttet banken ti årsverk, og i fjor kuttet de 75 årsverk. Banken leverte et milliardoverskudd også i 2014, da regnskapet til slutt viste et overskudd før skatt på 2,143 milliarder kroner.

- Vi er i en situasjon der kundene foretrekker å håndtere banktjenester digitalt. Mobilbank og nettbank gjør at vi må ta ned gamle kostnader knyttet til kontorer og ansatte. Etter nedbemanningen har vi 640 årsverk i morbanken. I første omgang har vi satt som mål at vi skal ned til 600 årsverk, men dessverre tror jeg nok vi ikke slutter der, sier konsernsjef Finn Haugan til Adresseavisen onsdag.

Tapte på utlån

Banken vokser også i antall utlån, som har økt 5,8 prosent fra 2014 til 2015. Banken tapte 169 millioner kroner på utlån, og har en ren kjernekapital på 13,5 prosent, ifølge de foreløpige årsregnskapstallene.