DNB har besluttet å legge ned 59 av sine filialer i Norge og sier opp 600 ansatte. Banken begrunner det med at få kunder er innom banken. Av de 1.500 ansatte ved filialene mister 600 jobben, skriver Dagens Næringsliv.

6 mister jobben i Levanger

Ved kontoret i Levanger er det seks ansatte som blir berørt når kontoret blir stengt i løpet av våren i år. De ansatte ble orientert i allmøter i ettermiddag. Det forteller Johnny Hanssen som er banksjef for DnB og ansvarlig for kontorene Levanger, Namsos og  Steinkjer. Bare det siste kontoret vil bestå, mens Namsos og Levanger lider samme skjebne som 57 andre DNB-kontorer rundt om i landet. Også kontoret i Stjørdal blir opprettholdt.

Bruker mobilen

– Den utviklingen som vært i kundeatferd det siste året, er dramatisk og ikke noe vi kunne forutse. Av all kundetrafikk til DNB, er det kun 1 prosent som går gjennom filialene våre, sier Trond Bentestuen, konserndirektør for personmarkedet i DNB.

– Utviklingen de siste to årene har vist at kundene har mer kontakt med oss enn tidligere, men på helt andre måter. De ønsker å ha banken tilgjengelig hele tiden, og bruker mobilen til alt fra å betale regninger til å søke boliglån, fortsetter konserndirektøren.

Ifølge bankens oversikt er kun 1 prosent av kundene innom kontorene.

Nedleggelsene skjer i løpet av første halvår i år. Når det gjelder bedriftsmarkedet, blir banken tilgjengelig 46 steder, mot 63 i dag. DNB Eiendom rammes ikke.

Kontor i alle fylker

DNB vil fortsatt ha bankkontor i alle fylker, og de fleste av kundene som bor i nærheten av en filial som legges ned, vil ha mindre enn en halvtime å kjøre til nærmeste DNB-filial, understreker banken.

– Vi skal fortsatt være fysisk til stede mange steder i Norge. I de situasjonene der kundene vil snakke med banken ansikt til ansikt, skal vi tilby riktig kompetanse og god rådgiving. Samtidig øker vi bemanningen på kundesenteret vårt, der alle som ønsker det, får personlig betjening døgnet rundt, både på telefon og via chat, sier konserndirektør Bentestuen.

Krevende dag for ansatte

Ifølge næringslivsavisa Nord 24 ble de ansatte orientert om avgjørelsen på allmøter over hele landet onsdag. 15 av filialene ligger i Nord-Norge.

– Dette er en krevende dag for de ansatte som berøres, og det er trist at så mange dyktige medarbeidere må forlate DNB. Vi skal gjøre det vi kan for å gjennomføre nedbemanningen med frivillige løsninger, sier konserndirektøren. (©NTB)