Trafikkavviklingen fra industriområdet i Verdal i retning sentrum har vært utfordrende i en årrekke. I ettermiddagsrushet oppstår det lange køer, og på det lengste har de vært over 500 meter lange.

Ekstra kjørefelt

Statens Vegvesen har bestemt seg for å bruke 18,1 millioner kroner på en utvidelse av rundkjøringen i Holbergkrysset med et ekstra kjørefelt inn og ut av rundkjøringen langs fylkesveg 757. Det skal også bygges et venstresvingfelt i Havnekrysset, for de som skal ned på E6 nordover. Kjørefeltet fra Kjæran inn i Holbergkrysset skal utvides, mens fotgjengerfeltet flyttes nærmere Kjæran. Men det er ikke avsatt penger til prosjektet frem til 2017, og Verdal kommune vil derfor «kjøpe seg frem i køen».

Ønsket seg noe bedre

Da politikerne sa ja til planforslaget i november, var de ikke overvettes fornøyd, fordi de gjerne skulle sett en enda større og bedre løsning.

Likevel var de enige om at det var bra at det i hvert fall blir gjort noe. Derfor vil de etter alt å dømme også støtte rådmannens forslag om å forskuttere byggingen.

Vil koste kommunen litt

Rådmannen foreslår at Verdal kommune garanterer for et beløp inntil 20 millioner kroner til utbygging av fylkesveg 757. Forskutteringsbeløpet dekkes ved bruk av lån. Selv om Statens Vegvesen tilbakebetaler de 20 millioner kronene når prosjektet blir prioritert i fylkesvegplanen, vil Verdal kommune neppe få tilbake rentekostnadene på lånet, som kan bli 500.000 kroner i mellom ett og fire år.

Saken behandles i plan- og samfunnskomiteen kommende tirsdag, og deretter i formannskapet og kommunestyret.