En mann i 40-årene fra Levanger er dømt for å ha slått, lugget, ristet og truet samboeren sin, samt truet med å klore ut øynene hennes før han tok kvelertak på henne.

Merker og hevelser

Hendelsen tok sted en natt i 2014 i deres bopel, da begge hadde kommet hjem fra en fest. Hun la seg på soverommet sammen med det yngste barnet før mannen kom hjem. Da han kom hjem, oppsøkte han soverommet hun lå i, og begynte etter hvert å slå og sparke henne. Han slo og sparket gjentatte ganger, før han tok kvelertak på kvinnen. Etter hendelsen fikk hun påvist hevelser i ansiktet, misfarging i ansiktet og blodutredelser. Hun hadde også skader på et øre og røde merker på halsen, samt blåmerker ellers på kroppen.

Første gang

Kvinnen fortalte i retten at hun ikke hadde blitt utsatt for vold tidligere. Mannen forklarte at han ikke husket noe særlig av hendelsen, men erkjente straffeskyld. Han tvilte ikke på fornærmedes forklaring. Han har også gjennomført sinnemestringskurs og fått veiledning i etterkant av hendelsen. Tingretten la samtidig vekt på at voldshendelsen skjedde foran barna, noe som gjør saken mer alvorlig.

Fire måneder soning

Mannen ble i Inntrøndelag tingrett dømt til åtte måneders fengselsstraff, hvorav fire måneder gjøres betinget med to års prøvetid. Han må også erstatte 3.000 kroner i saksomkostninger. Retten la også vekt på at det var en liggetid på 16 måneder på saken, noe som er brudd på kravet om rettergang innen rimelig tid. Derfor får mannen redusert straffelengden.