Ola Kristoffer Nestvold utmerket seg så mye i løpet av 2015 at han ble kåret til årets student i Bodø 2015.

Overrasket over utmerkelsen

22-åringen fra Verdal fikk prisen på den årlige nyttårsgallaen arrangert av Handelshøgskolen, Nord Universitet. Han forteller at prisen kom totalt uventet på ham, men det var en stolt og rørt verdaling som mottok prisen.

– Uken før nyttårsgallaen fikk jeg beskjed om at jeg skulle holde damenes tale, så det hadde jeg forbredt meg på. Jeg ble svært overrasket da jeg måtte opp for å holde enda en tale da jeg ble overrakt prisen, forteller hovedpersonen selv.

Meget aktiv studenttid

Å påstå at 22-åringen har mange baller i luften vil ikke være å overdrive. Han er nå inne i sitt tredje år i en sammensatt bachelor i økonomi. Han er også leder for næringslivsutvalget i studentforeningen ved Handelshøgskolen, styremedlem i hovedstyret for studentforeningen og er studentambassadør for Nord Universitet. I tillegg til dette har han deltidsjobb hos regnskapsfirmaet KPMG og er hjelpelærer i to fag. I sommer skal han gjennom to måneders internship hos Telenor.

– Jeg liker å ha mye å gjøre, det er grunnen til at jeg har tatt på meg både verv og deltidsjobb ved siden av studiene. Jeg har alltid vært av den oppfatning at jo mer du har å gjøre, jo mer får du tid til, sier Nestvold.

Vant årets fadder

Kjetil Fjellgaard er styreleder i studentforeningen, og satt i juryen som delte ut prisen som årets student.

– Kriteriene for å bli årets student baserer seg i stor grad ut på engasjement innad i Handelhøgskolen, karakterer og hvordan han representerer Nord Universitet. Ola scoret høyt på samtlige punkter, og er en verdig vinner. I tillegg er han en bærebjelke sosialt, og i fadderuken vant han prisen som årets fadder, nevner Fjellgaard.

For å få internshipet i Telenor måtte Nestvold gjennom to ferdighetstester, en personlighetstest og to intervjuer. Mange søkte på sommerjobben, så nåløyet var trangt.

– Etter testene og intervjuene var vi til slutt fire personer som fikk tilbud om internship. Jeg tror jeg fikk den ene plassen siden jeg er innovativ. Jeg tør å utfordre ting som det er. Det er lett å gå seg fast i faste rutiner, og noen ganger er det smart at noen kommer inn og ser på det med nye øyne, forteller 22-åringen.

Prioriterer skolen

Selv om mye av tiden går med til verv og jobb, sier Nestvold at det alltid er viktig å prioritere skolen.

– Du må ha noen økter på skolen. Det er jo det som gir deg mulighetene til å gjøre alt annet du vil.

Med din travle hverdag, har du tid til å være sosial?

– Det er det som er så flott med vervene jeg har – jeg møter nye mennesker hele tiden. Å være student går jo i stor grad ut på å være sosial, for det skjer så mye fra morgen til kveld. Nettopp derfor blir man motivert til å stå opp tidlig om morgenen, sier Nestvold.

I framtiden ønsker Nestvold å jobbe en plass som tør å være nytenkende. Gjerne som leder, men det er ikke det aller viktigste for studenten.

– Med ansvar kommer det forpliktelser, og det liker jeg. Men verken å være leder eller hva jeg jobber med er så viktig. Det viktigste er at jeg kan fortsette å utvikle meg som person og at jeg alltid lærer noe nytt.

Ola har til slutt tre tips for å bli en god student:

1) Finn en god studieteknikk. Gjerne bli med i en studiegruppe som leser sammen. I tillegg skriver jeg alltid ned sammendrag av pensumbøkene.

2) Bli med på ting og bli kjent med nye folk. Du kan alltid lære noe av alle.

3) Ikke vær redd for å skille deg ut. Ta på deg verv eller oppdrag som gir ansvar. Potensielle arbeidsgivere vil da legge bedre merke til deg.

UTDELING: Prisen ble overrakt Ola Kristoffer Nestvold på nyttårsgallaen. Foto: Thea Langsether