En verdaling i begynnelsen av 20-årene er dømt til fem måneders fengsel for en rekke tilfeller av vold, trusler, hærverk og nasking.

Listen over overtredelser Inntrøndelag tingrett skulle ta stilling til var lang, og sporet seg tilbake til 13. juli 2014 og fram til november 2015. Han var tiltalt for ti ulike punkter, deriblant hindring av offentlig tjenestemann da han slo og sparket en politimann natt til 13. juli 2014. Han var også tiltalt for å ha truet sin stefar og sin mor i august samme år. Samme natt ble han sendt til Sykehuset Levanger, hvor han også truet en sykepleier og sa at han skulle drepe ham. Samtidig trakk han fram en kniv mot både mor, svigerfar og sykepleieren.

Nasket Smirnoff

I september samme år ble han tatt for å ha nasket en Smirnoff Ice-flaske fra en dagligvarebutikk i Verdal sentrum. Verdien på flasken var 35 kroner. Like etter å ha blitt tatt for naskingen, sparket han i en glassrute utenfor butikklokalet, slik at den knuste.

I oktober samme år slo han seg også vrang og oppførte seg utagerende, aggressiv og beruset ved Verdal kino. Da sparket han etter ansatte og andre kinogjester og ropte at han skulle banke og drepe dem. I tillegg kastet han en glassflaske mot de ansatte og rev ned en plakatbukk.

I tillegg til punktene over, la politimesteren i Nord-Trøndelag inn flere tilleggspunkter i tiltalebeslutningen i etterkant, da han gjennomførte flere lovbrudd i 2015 før saken ble behandlet i rettsvesenet. 2. februar i fjor var han igjen aggressiv, da han truet en kommunalt ansatt i en bopel i Verdal og ropte at han skulle «ta» den kommuneansatte mannen. 4. april i fjor åpnet og drakk han av en flaske Smirnoff Ice i butikken uten å betale for varen da han forlot butikken.

Spyttet på lege

Natt til lørdag 11. juli i fjor spyttet han også en legevaktslege i ansiktet under en legekonsultasjon i Levanger, og han blir dermed tiltalt for nok et forsøk på å hindre en offentlig tjenestemann.

Mandag 9. november i fjor gikk han også imot en kommuneansatt miljøterapeut og trakk fram en 30 centimeter lang kniv fra lomma.

Mannen erkjente straffskyld for naskingen og ruteknusingen, men erklærte ikke straffskyld for de øvrige punktene i tiltalen fordi han ikke husket de. Retten fikk forklaring fra 12 vitner i saken, og aktor la ned påstand om fem måneders fengsel for mannen.

Aggressiv

I retten kom det fram at mannen var beruset og aggressiv i forkant av truslene, og at han hadde alkoholabstinenser i forkant av naskingen av rusbrusen. Den aggressive oppførselen i kinolokalet forklarte han med at han ble nektet inngang fordi han var beruset. Vitner forklarte at han ropte at noen skulle dø den kvelden. Politiet pågrep etterpå mannen ved kinoen. Selv husket han ikke hendelsen. Også de øvrige episodene med trusler forklarte han at han ikke husket på grunn av at han var svært full.

Retten la vekt på at tiltalen omfatter to tilfeller av vold mot offentlig tjenestemann og tre alvorlige trusselsituasjoner med bruk av kniv. De vurderte også behandlingstilbud som del av straffen, men flertallet av dommerne endte på soning.