Fredag morgen havnet en skolebuss på tur til Verdal videregående skole i grøfta i Moholtveien i boligfeltet Forbregd Lein. Bussen fraktet elever til Verdal videregående skole via Verdal  og Stiklestad, da det inntraff en teknisk svikt og sjåføren måtte styre bussen delvis ut av veien og inn i ei snøfonn.

- Det hele var udramatisk, og hun som kjørte bussen gjorde alt riktig, sier trafikkleder for Trønderbilene i Levanger, Svein Arne Giskås.

Selv sier sjåføren, Bodil Sende, at viktigste var å stanse bussen før svingen hun nærmet seg.

- Jeg merket at det pep og at bremsene dro, og bussen fikk mer fart. Jeg tenkte at jeg måtte få bussen ut til siden før svingen kom. Det var ikke den verste plassen det skjedde på, og det hadde vært vært for eksempel i Leirådalen, sier Sende.

Lekkasje

Kollega Giskås sier at hun handlet helt etter boken da hun styrte bussen inn i snøfonna for å unngå andre sammenstøt. Årsaken til manøveren var en teknisk feil i form av en lekkasje, mener han.

- Det oppsto en luftlekkasje, som gjør at sikkerhetssystemet slår på bremsene. Sjåføren vurderte situasjonen der og da, og fikk stanset bussen i forkant av en bakke. I kombinasjon med litt glatt føre, så kan bussen skli litt før den stanser, sier Giskås. Han poengterer at bremsene ikke sviktet, men i stedet slo seg på.

- Litt mer enn vanlig nedbremsing

På bussen var det kun to elever, som skulle til Verdal videregående skole da uhellet inntraff. Bussen er utstyrt med setebelter, og ingen skal ha vært i fare for å bli skadet.

- Det kjentes nok bare som en litt mer enn vanlig nedbremsing. Vi har nå skaffet en redningsbil, som frakter bussen til Steinkjer for å bli reparert på verkstedet vårt, sier Giskås og legger til at bergingsbilen benyttes på grunn av at bremsesystemet har gått i sikkerhetsmodus.

Elevene ble fraktet videre til skolen med en annen buss, mens Sende bisto på stedet med å dirigere trafikk forbi bussen.

- Heldigvis gikk det greit å få trafikken forbi, da mange skulle på jobb, sier hun.

Etter at bussen var fraktet til verkstedet, fortsatte Sende arbeidsdagen med en annen buss langs ruten sin.

- Jeg kjører videre på den faste ruten, men opplevelsen blir jo litt i kroppen etterpå, sier hun.