Dette deler de med politiets operasjonsleder Morten Evensen i Steinkjer.

- Han kan fortelle om «stusselig lite» innhold med tanke på nyheter fra Innherred.

Løse hester

Fredag kveld kom det ei melding fra Forbregd-Lein i Verdal om fire løse hester. Det var ei dame som ringte og fortalte at hestene gikk løse. Ifølge meldingen holdt hun på å kjøre på en av dem, men utover dette ble det ingen dramatikk.

- Hesteeier fikk kontroll på hestene, bekrefter Evensen.

Havn og folkeavstemming

Nyhetsbildet i avisene på Innherred er heller ikke preget av de mest dramatiske nyhetsoppslagene. Trønder-Avisa melder at havneflyttingen i Verdal skaper strid. Dette er en «gammel sak» da ønsket om å få flyttet småbåthavna har versert i flere tiår. At den nå debatteres igjen skyldes den nye kommunedelplanen i Verdal som legges ut på høring i nærmeste framtid.

Innherred har lørdag oppslag på ordførerne Robert Svarva og Bjørn Iversen. De to er enige om at den 23. mai skal velgerne i Levanger og Verdal gå til urnene for å si ja eller nei til kommunesammenslåing.

Journalistkonferanse

Ellers er det stor journalistsamling på Hell i helga – der Hellkonferansen arrangeres. Den er Trøndelags viktigste arena for journalistfaglig debatt, inspirasjon og kunnskapsbygging. Hvert år samles mellom 2- og 300 deltakere på Scandic-hotellet i Stjørdal – til det som er den eldste og største av de regionale journalistkonferansene i landet og Norges nest største journalistkonferanse.

Samler kunnskap

Og om du nå lurer på hva de norrøne ravnene Hugin og Munin har med denne starten på lørdag å gjøre, er det fordi de også er et symbol på journalister.

Hver morgen når dagen gryr, flyr Hugin og Munin ut i verden. De flyr både over Åsgard og Midgard. De legger merke til det som skjer og de hører hva som blir sagt. På slutten av dagen kommer de tilbake og setter seg på skuldrene til Odin og forteller hva de har sett fra menneskenes og gudenes verden.

Ha en god lørdag 6. februar - som også er Samfolkets dag.