Klokken 13.39 søndag ble politiet i Nord-Trøndelag varslet om en brann ved Bakketun folkehøgskole i Verdal. Alle nødetatene ble sendt ut til stedet. Det opplyser politiet i Nord-Trøndelag på sin Twitter-konto.

Ti minutter senere oppdaterer politiet om situasjonen. Da har de fått melding om at brannen er under kontroll.

– Brannen skal ha startet i en oppvaskmaskin. Slukket av ansatte på stedet. Ingen skade på bygning. Vi gjør undersøkelser. Oppretter sak, skriver politiet.

Operasjonsleder Stig Rune Sagen forteller til Innherred.no at krimtekniker og eltilsynet skal dra ut til stedet over helga for å se nærmere på oppvaskmaskinen.

– Da skal vi prøve å finne ut hvorfor det begynte å brenne, utfyller Sagen. Ifølge han er skadene etter brannen minimale, sett bort fra litt røyk på kjøkkenet.

Ca. 20 personer i bygget

Rektor Erling Helland ved Bakketun folkehøgskole sier til lokalavisa at da han fikk beskjeden om brann på skolen, var situasjonen rimelig avklart.

– Men det har vært branntilløp her, og det er jo dramatisk, påpeker Helland.

– Også er det jo en stor trebygning?

– Ja, det er det. Men det virker som de tingene som skal gjøres ble gjort, sier rektoren. Han anslår samtidig at det var litt over tjue elever i bygget da brannen oppsto. Disse ble evakuert fra bygget.

Skulle lage middag

Rektor Helland forteller videre at det var personalet som både oppdaget og slukket brannen, sammen med et par av elevene. Brannen skjedde ved kjøkkenets oppvaskmaskin da det skulle gjøres klart til middag på skolen.

– Det ble brukt CO2-apparat, og det gjorde jobben det. Lite skader etterpå også, håper Helland.