Det spør de politiske partiene Venstre, FrP, SV, Sp, MdG samt John Hermann i Verdal. Mandag kveld inviterer de til åpent møte på Arken.  Alle innbyggere er da invitert og vil få mulighet til å kommentere og komme med innspill til utviklingen av Verdal kommune.

50 som kom sist

– Det ble invitert til folkemøte i mai 2015 og bare 50 personer møtte. Er det ikke flere verdalinger som bryr seg om utviklingen av kommunen? Innbyggerne får nå en ny mulighet, til å påvirke byutvikling og bolyst, skriver de politiske partiene i en pressemelding og minner om at kommunen står overfor flere utfordrende oppgaver i arbeidet med å utvikle byen til et attraktivt bo- og handelssentrum.

Områdeplanen

Områdeplanen strekker seg fra boligfeltene i Vinne i sør til og med Ydsedalen boligfelt i nord, samt fra sjøen og Ørin i vest og med Kirkehaug boligfelt i øst.

– Fortetting, både i sentrum og på industriområdet, er i stor grad markedsstyrt, men det kan legges bedre til rette for dette i kommunedelplanen. Samtidig er mer areal til bebyggelse og anlegg en forutsetning for videre utvikling av Verdal by som et attraktivt bo- og handelssentrum, skriver partiene.

Utvidelse av industriområdet, havna, transportbånd for kalk- og fyllittstein fra Tromsdalen samt lokalisering av småbåthavna er også større plangrep som bør avklares.