Jernbanebommene på Skogn har en rekke ganger ikke fungert slik de skal. Tirsdag formiddag passerte et motorvognsett den ganske mye trafikkerte planovergangen i sentrum uten at bommene gikk ned. I tillegg til at mange biler passerer overgangen, brukes den også av en god del skolebarn.

– Det har vel vært litt flere feilårsaker opp gjennom. Akkurat hva som gikk galt i dag har jeg ikke en konkret forklaring på, men våre folk var ute og fikk reparert bomsystemet raskt, forteller pressekontakt i Jernbaneverket Region Midt, Dag Svinsås til Innherred.no.

Ingen fare nå

Han forteller at de kjapt fikk kontroll på situasjonen, og at systemene har fungert slik de skal etter det.

– Bommene går litt tregere enn de skal gjøre, men er i orden, sier Svinsås.

Han lover lokalavisa en bedre forklaring på systemsvikten onsdag morgen.

– De som jobber med den slags vet hva som var galt, men jeg må ta en ekstra runde med teknisk briefing, slik at jeg kan gi et svar som er forståelig, sier pressekontakten.

Mange ganger

Onsdag kan Svinsås trolig også si noe om hvorfor det har vært så mye trøbbel med bomsystemet på Skogn gjennom flere år, og hva de kan og vil gjøre.

For snart tre år siden aksjonerte skogningene mot de gjentatte problemene, men både i 2014 og 2015 skrev Levanger-Avisa og Innherred om nye tilfeller av svikt.