– Du vet, dette er jo nokså nytt for meg. Sitte på kontoret hver dag. Jeg har vært aktiv skiløper siden tenårene. Og i tillegg får jeg ikke trent, heller ikke mosjonert, på grunn av sykdom. Jeg kjenner litt på angsten for å legge på meg noen ekstra kilo, sier 33-åringen.

Skårunge på jobb

I SpareBank1 sine relativt nye og fasjonable lokaler i Søndre Gata midt i Trondheim sentrum er langrennsski og snø byttet ut med kontorstol og dataskjerm.

– Mens jeg var nede og hentet deg er det noen som har logget seg inn på e-posten min og invitert til kake klokka 14 i morgen. De er visst noen som mener jeg bør spandere på kollegaene mine. Heldigvis har jeg avtale med United Bakeries og kan hente ut en ferdigbakst, smiler han til kollegaene i det åpne landskapet.

Bindeledd mellom bank og utøver

Skogningen er headhuntet inn i bankjobben. Han har påbegynt økonomisk utdannelse og skal ta eksamen i vår, men er ennå ikke autorisert rådgiver. Private banker Øyvind Thomassen, Eldars sjef og mentor, ser et stort potensial i milslukeren fra Finnesgrenda.

– Å være teoretisk dyktig i økonomi er vel og bra, men i denne jobben handler det om å møte mennesker. Eldar er tiltenkt en rolle opp mot våre samarbeidspartnere innen idretten, slik som skilandslaget og Rosenborg ballklubb. Han vil være et bindeledd mellom banken og utøverne, sier Thomassen.

– Og i en slik rolle kan vi ikke ha en som drikker seg full og er villmann. Eldar er bunnsolid og seriøs. Han vil passe utmerket inn hos oss, legger han til.

Reiseleder på tur

– Med min bakgrunn som aktiv utøver kjenner jeg godt til hvilke behov de har. Jeg har allerede hjulpet flere landslagskolleger med å fylle ut selvangivelsen. Det kan også være noen som lurer på hvordan de skal forholde seg til penger tjent i utlandet. Det er først og fremst her jeg har noe å bidra med, sier Rønning, som startet i en traineestilling i banken allerede i 2014 sammen med landslagshopper Anders Bardal fra Steinkjer.

– Eldar vil også fungere som reiseleder på turer med bankens ansatte og kunder. Sist helg var han guide på skirenn i Toblach og etter hvert kan det bli noen turer til Lerkendal, forteller Thomassen.

Frykter Borelia-smitte

I utgangspunktet skulle klassiskeksperten kombinere langløp med enkeltrenn i verdenscupen denne sesongen. De planene ble spolert av sykdom. Eldar pådro seg Rhinovirus i høst. Nå tror legene det er noe mer alvorlig.

– Jeg skal ta nye blodprøver for å finne ut om det kan være snakk om Borelia. Jeg kan ikke huske på å ha blitt bitt, men det kan jo være noe i det. Kroppen responderer i alle fall ikke på trening. Akkurat nå er det utelukket å tenke på skirenn.