I en pressemelding onsdag ettermiddag fortalte han at «Grunnet helseproblemer og familieforhold, har undertegnede fra dags dato fratrådt alle verv i Fremskrittspartiet, og søker seg også fritatt fra kommunal representasjon.»

Arne Leonhardsen fikk sterk kritikk fra mange hold etter å ha skrevet kommentarer på Facebook som var negativt ladet overfor muslimer og innvandrere.

Har nesten ikke sovet

Den nå avgåtte Frp-lederen i Verdal sitter i kommunestyret i Verdal, og er dessuten vara til rådet for likestilling av funksjonshemmede i inneværende valgperiode frem til 2019.

– Som jeg skriver i pressemeldingen er det helse- og familiemessige forhold som er årsaken til at jeg i dag valgte å trekke meg. Det siste, det som går på famlilien, er personlige ting som jeg ikke ønsker å går inn i detaljer på i forhold til offentligheten. Når det gjelder helsa har jeg nesten ikke sovet den siste halvannen uken, og nå har det begynt å blø igjen fra et magesår jeg har hatt tidligere. Dette er ting som er for verdifullt for meg til at jeg skusler det bort. Jeg vil ha et fortsatt godt liv, og derfor har jeg i dag trukket meg fra alle mine verv, sier Arne Leonhardsen til Innherred.

Han går nærmere inn på disse forholdene, og selve saken med hans Facebook-uttalelser, i et lengre intervju med Innherred på torsdag.

«Skyt dem!»

Det var sist lørdag at Innherred etter tips fra folk som hadde reagert på Frp-lederens aktivitet på Facebook gjenga et par nylige tilfeller av rasistiske ytringer.

«Ser dere folk på denne videoen? Jeg ser bare innvandrere og muslimer», kommenterte han til en Dagbladet-lenke om en gravid kvinne i London på T-banen, som ingen ville reise seg for.

Samme dag skrev han «Skyt dem!» om en videolenke med en fransk kvinne som fortalte at tusenvis av flyktninger hadde laget en by i byen med egne muslimske områder i Caines.

Vinglet litt

Leonhardsen beklaget uttalelsene da Innherred spurte ham om dem, og forklarte at de bare kom ramlende ut. Han sa også at det han mente var litt annerledes enn hvordan det kunne oppfattes ved første øyekast.

Men da Dagbladet tok kontakt om saken, sa han at han stod for uttalelsene, noe han også poengterte i et innlegg til lokalavisa samme dag.

Partifeller tok avstand

Særlig støtte fra partifeller fikk han ikke. Tidligere arbeidsminister Robert Eriksson tok avstand fra uttalelsene, det samme gjorde nestleder Lars Arne Hafstad i Nord-Trøndelag Frp. I et styremøte mandag kveld tok nestleder Knut Fortun i Verdal Frp også klart avstand fra partilederens uttalelser og Leonhardsen la seg flat overfor partikollegene.

– Slike uttalelser som dette er ikke akseptabelt, og noe vi ikke står for. Det er noe som heter god, gammeldags folkeskikk, som han også nevner selv. Vi holder oss til det. Nettvett, og hva man gjør på nettet, er noe enhver må tenke gjennom, fastslo nestleder Knut Fortun.