Mandag sitter kommunetoppene i Verdal, Levanger og Frosta sammen på Falstadsenteret. I løpet av dagen skal de bli enige om en intensjonsavtale om kommunesammenslåing.

Ordfører i Levanger, Robert Svarva, sier til Innherred ved lunsjtider at han er ganske sikker på at forhandlingsutvalgene blir enige om en intensjonsavtale som alle sammen vil skrive under på.

Dette er en avtale som vil inneholde grunnlaget for en eventuell sammenslåing av de tre kommunene. Det går blant annet på hvor ulike funksjoner skal ligge.

Enige om navn, våpen og blomst

Av utkastet går det fram at navnet på den nye kommunen blir Innherred. Olavskorset blir kommunevåpen. Det er som kjent Verdal kommunes våpen i dag. Kommuneblomsten blir en lilje, etter Magnusliljen på Frosta.

Av utkastet til avtale går det fram at det nye kommunestyret skal bestå av 41 medlemmer. Formannskapet i en eventuell ny kommune vil bestå av 11 medlemmer.

Utsendingene fra Frosta hadde på forhånd signaslisert at de ikke ønsket at navnet ble Innherred. De ønsket Frostating som kommunenavn. Men frostingene skal nå ha gitt seg på det.

Kino og bibliotek

Det går også fram av avtalen at det fortsatt skal være NAV-kontor i alle tre kommunene. Særlig fra Verdals side ble dette trukket fram i dagens møte. Den nye kommunen skal gi et tydelig signal om at dette er ønsket.

Også når det gjelder bibliotek skal det være på alle tre plasser. Levanger vil ikke gi slipp på sin kino, men leter etter en formulering som innebærer at det blir ett kinoselskap, men at det blir lokalisert både i Verdal og Levanger. Robert Svarva viser til kommunestyrevedtak som sier at det skal være kino i Levanger.

Folkeavstemning 23. mai

Intensjonsavtalen skal etter planen være grunnlaget for den tidligere bebudede folkeavstemningen om kommunesammenslåing som etter planen skal gjennomføres 23. mai i år.

Formiddagens møte på Falstadsenteret ble gjennomført for lukkede dører. Begrunnelsen for å lukke møtet var personhensyn, da forhandlingsutvalgene drøftet spørsmål knyttet til enkeltfunksjoner og enkeltpersoner i kommunene.

Etter lunsj er møtet åpent. Innherred er på plass og følger forhandlingene.

Etter planen skal det gjennomføres et felles kommunestyremøte for de folkevalgte i Frosta, Levanger og Verdal førstkommende onsdag kl 18. Det blir i Levanger.

Dagens sakliste

Her er sakslista for dagens forhandlingsmøte på Falstadsenteret.

1. Oppsummering fra Stiklestad –oppfrisking av mål for de fire perspektivene og hva som er

gjort siden sist.

2. Arbeidsøkt på overordna mål. (Punkt 2 i avtaleutkastet – alle bes forberede seg på dette)

3. Gjennomgang av stedsuavhengige funksjoner (rådhusfunksjoner) i og prinsipper for

gruppering og fordeling av slike.

4. Forhandlingsdelegasjonene arbeider med avtaleteksten.

5. Behov for flere møter?

6. Evt bestillinger til administrasjonen

7. Opplegg for mulig felles kommunestyremøte 16.3. Avklaring av hensikt og mål.

8. Kommunikasjons-/mediestrategi, herunder spørsmål om felles nettside og temaavis.

På denne sida hos Levanger kommune finner du referater fra forhandlingsmøtene, faktaark og det kommunene så langt er blitt enige om