Frank Aarebrot, professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, engasjerer seg i diskusjonen om en storkommune på Innherred. Forhandlerne fra Frosta, Levanger og Verdal, som har forhandlet om en intensjonsavtale noen uker, er ventet å bli enige i et møte onsdag kveld.

Kommunetoppene er så langt enige om at en eventuell ny kommune skal ta navnet Innherred.

Professoren i Bergen, som samlet over 800 hundre mennesker til en historietime på Innherred sist sommer, mener dette navnevalget i så fall er en tabbe. Han mener at navnet på storkommunen bør være Stiklestad.

– Det hadde vært et skikkelig PR-stunt og umiddelbart gjort den nye kommunen til en av de mest kjente i hele landet. Det er også et godt forslag med tanke på at ingen av de aktuelle kommunene hadde blitt forfordelt. Dette er et nytt navn som ingen andre har, sier han til Adresseavisen.

– Dette gjelder ikke bare utenlandsturismen. Trøndelag er i likhet med mange andre avhengig av norsk turisme og besøkende nordmenn. Stiklestad er noe hele landet kjenner til. Her kunne man fått mye gratis. Det hadde vært et veldig klokt navn på den nye kommunen, sier han til Adresseavisen.