1. Navnet på storkommunen blir Innherred kommune.

Dette har tydeligvis vært en vanskelig sak. Verdal vil ha Stiklestad, men Frosta har spilt inn Frostating. Det siste falt i tydelig dårlig jord hos verdalsdelegasjonen. Selv om frostingene ikke applauderer Innherred, så er ikke dette noe som vi påvirke deres valg.

2. Levanger blir det nye kommunesenteret

Selv om dette ikke er 100 prosent bekreftet, så tyder mye på at trehusbyen blir valgt som «hovedstad». Det som blir spennende i denne kabalen er hvor mange funksjoner og arbeidsplasser Levanger må sende til Verdal for å få dette igjennom i avtalen.

3. Kommuneblomsten blir en lilje

Dette har sin forklaring med at Frosta har et gull liljesepter mot en grønn bakgrunn i sitt kommunevåpen.

4. Nytt slagord for Innherred kommune

«Felles livskvalitet og vekst» blir det nye ordspråket.

5. Stort kommunestyre

Det nye kommunestyret vil bestå av 41 medlemmer med fire underutvalg/komiteer.

6. Frosta beholder kommuneansatte

Frosta skal sikres like mange kommunale arbeidsplasser på kommunehuset som i dag.

7. Servicetorg

Det skal fortsatt være servicetorg i de gamle kommunesentrene som tidligere.

8. Bibliotek

Bibliotek skal være som tidligere i den gamle kommunestrukturen.

9. Prioritere vei

Fylkesvei 753 mellom Frosta og Åsen skal prioriteres når det gjelder oppgradering. Dette skal støttes 100 prosent fordi det har en viktig symbolverdi da dette er den viktigste kommunikasjonsåren for Frosta mot sine nye kommunepartnere.

10. Nav-kontor

Signalet til statlige myndigheter er at det er ønskelig at NAV-kontorer skal opprettholdes slik som i dag hvor de er i hver av de tre kommunene.

11. Motor i trøndersk kulturliv

Med sin størrelse og innhold fra Stiklestad til Nidaros er det naturlig at Innherred blir ledende i det trønderske kulturliv.

12. Kino

Det skal være et kinotilbud i Levanger og Verdal. Målsetningen er at kinodriften skal ha samme driftsform og administrasjon når dette er mulig.

13. Dette er noe av det som gjenstår

Barnehage- og skolestruktur, helse og omsorg, næringsutvikling og lokaldemokratei er blant de punkter som må tydeliggjøres i avtalen. Her fikk rådmennene en bestilling i går ettermiddag.

I tillegg vil vel fagforeningene til de kommuenesnsatte ha sine meninger forhold til de avtaler som er skissert i det lukkede forhandlingsmøtet.