Derfor er vedtaket som ble gjort på Frosta forrige tirsdag ulovlig. Saken må behandles på nytt, mener Høyre på Frosta. De vil fortsatt slåss for at også Stjørdal blir med når frostingene skal ha folkeavstemning den 23. mai.

– Det er en stor og avgjørende sak for Frosta. Da skal behandlinga av den foregå i riktige former og vedtaket må være riktig, sier gruppeleder i Frosta Høyre, Frode Revhaug, til Trønder-Avisa i dag.

1. Det ble holdt tilbake opplysninger i saksframlegget. Opplysningen om at Levanger ville trekke seg fra avtalen om kommunestyret også ville gi frostingene muligheten til å velge Stjørdal, kom ikke fram av det utsendte saksframlegget. Dette ble gitt som en muntlig opplysning fra ordføreren på slutten av kommunestyrets møte.

2. Selve avstemmingen i kommunestyret var også feil i forhold til kommuneloven. Det ble gitt tillatelse til å stemme blankt, mens loven er tydelig på at folkevalgte har stemmeplikt.

3. Høyre mener også at kommunestyret burde behandlet selvstendighetsalternativet før det legges fram for en folkeavstemning.

– Vi i Høyres kommunestyregruppe opplevde møtet som svært krevende og vanskelig. Manglende dokumentasjon og skiftende signaler fra forhandlingsutvalget, krevende debatter, tidspress og mange hensyn å ta i en sen kveldstime, satte preg på vår handtering, skriver Høyres kommunestyremedlemmer i et ordet-fritt-innlegg som er sendt avisene.