Kommunestyret i Frosta vedtok torsdag kveld å legge fram både intensjonsavtalen med Stjørdal og med Levanger samt muligheten for å stå alene for folkeavstemming i mai. Det vedtok et flertall på 11 mot 6 stemmer. Rådmannen foreslo å gå for Levanger-alternativet, men ble nedstemt.

- Jeg tar mandatet videre og kontakter berørte parter. Jeg håper at Levanger kan snu i sitt syn på saken, sa ordfører Trine Haug da vedtaket var klart og henviste til at avtalen er ugyldig uten et klart retningsvalg for én kommune.

Advarte Ap

- Levanger har vært tydelig på at de trekker avtalen om vi velger begge avtaler. Det vet kommunestyret, og vi i forhandlingsutvalget er klar i vår retning, sa Haug.

Det bekreftet også Robert Svarva like etter møteslutt til Innherred.

- Legger fram det dårligste alternativet

Vedtaket ble imidlertid ikke gjort uten advarsler fra både ordfører Haug og andre politikere. I møtet uttalte Boje Reitan (SV) skepsis til det som var i ferd med å skje, like etter at Høyre erklærte at de støttet Arbeiderpartiets dobbelt-forslag.

- Jeg skjønner at det er taktikk ute og går her. Dere vil at Frosta skal bestå alene, så da skal dere legge fram det dårligste alternativet til folket. Sånt driver jeg ikke med, sa han fra talerstolen.