16. mars gikk partene hver til sitt. Da virket det som de hadde mistet mye av forhandlingslysten.

Gleder seg

Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd. Levanger har strekt ut en hånd mot Verdal, og ønsker å gjenoppta samtalene.

– Ja, vi har registrert det som skjer i Verdal. Intet gleder oss mer enn at de også ønsker å ta opp forhandlingene igjen. Derfor har vi sendt denne invitasjonen.

Det sier ordfører Robert Svarva. Han forteller videre at det var vanskelig å komme videre med Verdal før det var avklart hva som ville skje med Frosta. Når de til slutt sa nei til Levanger, så var det ingenting i veien for at samtalene med Verdal kunne tas opp igjen.

Godt grunnlag

Levanger-ordføreren sier at han hele tiden har håpet at Verdal og Levanger kunne forhandlet fram en god avtale for begge parter, som i sin tur kunne blitt lagt fram for innbyggerne gjennom en folkeavstemning.

Han har også registrert deltagere i forhandlingsutvalget til Verdal mener at det meste som lå i den «gamle» avtalen da det ble brudd, vil være et godt grunnlag for videre forhandlinger.

Tiden begynner også å bli knapp, slik at det kan nok være en fordel for begge parter at de ikke må starte med blanke ark. Noen små justeringer må nok nødvendigvis gjøres nå som frostingen har valgt å vende blikket sørover.

Drar til Orkanger

Nå har styringsgruppen for forhandlingene i Verdal, som for deres del er formannskapet, avtalt møte førstkommende torsdag. Da får vi vite hva verdalingene sier til invitten fra naboen i sør.

Kommunestyret i Levanger drar for øvrig til Bårdshaug herregård i Orkanger i dag, for et todagers dialogseminar sammen med den øvrige kommuneledelsen.

Om forhandlingsteknikk er en av programpostene er imidlertid ikke «godt å våttå».