De mener at næringsforumet mer og mer begynner å ligne på en sentrumsforening. I tillegg er de uenig i hvordan selskapet er organisert, hvor blant annet enkeltselskaper kan kjøpe flere aksjer for å oppnå større innflytelse.

Spesiell generalforsamling

Nå velger nyvalgt styremedlem Bjørn Asle Hynne å gjøre det samme.

- Ja, jeg kan bekrefte at jeg har varslet styreleder Ketil Hveding om at jeg trekker meg. Jeg skal vel ikke legge skjul på at jeg ble noe i tvil allerede under selve generalforsamlingen forrige tirsdag. Det var en selsom opplevelse må jeg si. Jeg har deltatt på mange generalforsamlinger, men denne kommer høyt opp på listen over de meste spesielle, sier Hynne.

Han forteller at han aldri har opplevd at det har kommet benkeforslag på alle forslagene fra valgkomiteen.

Han sier videre at han sa ja til valgkomiteens forespørsel fordi han ønsket å bidra til næringsutvikling i hele kommunen. Nå frykter han at mye av fokuset blir dreid mot interne proesesser og de uenigheter som han føler ligger der, og at det arbeidet som et næringsforum faktisk skal gjøre blir skadelidende.

Ikke aksjeselskap

I tillegg er heller ikke Hynne enig i eierskapsmodellen i Levanger Næringsforum. Her støtter han synspunktene til Arild Sand og Morten Lund.

- Jeg mener at et næringsforum ikke bør være registrert som et aksjeselskap med økonomiske eierinteresser. Det bør være en interesseforening, og da bør fokuset være å jobbe for medlemmenes beste uten å tenke på egne posisjoner, sier banksjefen.

Aksjekjøp

Hynne mener det da også blir uryddig at daglig leder kjøper aksjer, og mener at både han og det forrige styret burde skjønt at dette ville skape reaksjoner blant medlemmene.

- En daglig leder i et selskap av denne typen bør være uhildet, og heller ikke ha tettere bindinger til enkeltmedlemmer. Det gir et uheldig signal,mener han.

Hynne vil ikke mene så mye om sentrumsdreiningen styresammensetningen nå viser, og som også har blitt kommentert av andre, men kan gå så langt som å si at han forstår synspunktene.

Endrede forutsetninger

- Jeg har nå valgt å trekke meg etter å tenkt over saken en ukes tid. Jeg føler premissene har endret seg såpass mye siden jeg takket ja til å stille til valg, slik at jeg nå velger å kaste kortene. Jeg skal heller ikke ta stilling til hva som er rett og galt i saken, men jeg har altså bestemt meg for at jeg ikke ønsker å bidra slik situasjonen er nå, avslutter Bjørn Asle Hynne.