Innherred.no skrev fredag formiddag om ordførerne Ida Stuberg (Inderøy), Bjørn Arild Gram (Steinkjer), Tone Våg (Snåsa) og Anders Lindstrøm (Verran), som mener det vil være svært uheldig om Levanger og Verdal tar navnet Innherred ved en sammenslåing.

Spøkte med aprilspøk

- Sikker på at det ikke ble sendt 1. april? spurte rådmann Ola Stene om det overraskende brevet fra de fire ordførerne nord for Levanger og Verdal.

Brevet ble sendt til ordførerne Svarva og Iversen på epost fredag, og Iversen refererte brevet i forhandlingsmøtet.

Iversen bekreftet at brevet ble sendt 29. april, og at det dermed ikke kunne være en aprilspøk.

- Jeg registrerer det, men vi bør ikke bry oss om det, svarte Svarva.

Må tas alvorlig

Iversen ville ikke være like bastant, og mente brevet i det minste måtte refereres i forhandlingsmøtet.

- Jeg registrerer henvendelsen. Det er ikke sagt at vi skal ta hensyn til den, men det handler om hvordan vi opptrer, sier han.

- Dette ble også diskutert i 2003, da vi lagde Innherred samkommune. Den gang ble navnet godkjent av Kongen i statsråd, påpeker rådmann Ola Stene.

Innherred kan bli et tyngepunkt

Svarva understreket overfor Innherred i en pause at det ikke er aktuelt å endre navneplanene på bakgrunn av henvendelsen fra ordførerkollegene.

- Nei, slår han fast og utdyper:

- Jeg tror at slike utspill kommer fordi flere enn oss ser at dette kan bli en kraftkommune. Det er ikke aktuelt å endre navnet på grunn av dette, sier Svarva. Han legger til at Snåsa inntil nylig har inkludert seg selv i Namdalsregionen, noe han mener understreker hans poeng.